Acest calculator se bazeaza pe o formula matematica, care a fost construita pentru un om cu o inaltime de 1.80 m. Astfel, pentru a obtine rezultate corecte si pentru restul sportivilor, cu inaltimi mai mici sau mai mari, formula a fost ajustata (/normalizata). Aceasta este explicatia pentru care, in urma completarii datelor cerute, calculatorul nostru va oferi 2 rezultate, un FFMI normal si unul normalizat. 

Ce este FFMI si la ce ne ajuta acest calculator? Conform acestui studiu, 25 este rezultatul maxim pe care un sportiv care nu a folosit substante anabolizante il poate obtine. Acest studiu a comparat rezultatele obtinute de 74 de atleti, care nu au folosit substante dopante, si 83 de atleti care au folosit steroizi. Niciunul dintre atletii naturali (care nu au folosit steroizi) nu a avut un rezultat FFMI normalizat mai mare de 25, cu toate ca printre acestia s-au numarat unii dintre cei mai de succes culturisti naturali, in timp ce aproape jumatate dintre sportivii care au folosit steroizi au avut. Ce inseamna asta? Studiul sugereaza ca limita naturala este reprezentata de un scor de maximum 25 in urma testului FFMI. Orice om cu un rezultat FFMI mai mare de 25 este cel mai probabil sa fie „pe steroizi”. Totusi, asta nu inseamna ca daca cineva are un rezultat mai mic de 25 in urma testului FFMI este neaparat natural, intrucat jumatate dintre sportivii care au completat testul si au recunoscut ca au folosit steroizi aveau un rezultat sub 25, insemnand ca nu isi atinsesera inca limita naturala.

Folosindu-se de informatiile puse la dispozitie, oamenii de stiinta ce au realizat acest studiu au calculat FFMI-ul castigatorilor concursului de culturism Mr America, din perioada 1939-1959, in acea perioada steroizii nefiind atat de folositi in sport.

Este posibil ca unii dintre sportivii listati mai sus sa fi folosit steroizi, nu negam acest lucru, intrucat steroizii au inceput sa fie folositi in America, in culturism, incepand cu anii „50, in timp ce rusii ii foloseau inca din anii „40. Cei mai multi dintre oameni considera ca pana in 1944, castigatorii Mr America au fost naturali, acest lucru fiind sugerat si de studiul lui Kouri, media aritmetica a rezultatelor FFMI in aceasta perioada fiind de 24.9, cel mai mare rezultat fiind de 27.3, apartinand lui Stanko, castigatorul din anul 1944.

Este foarte important sa nu va subestimati procentajul de grasime corporala, altfel calculatorul pus la dispozitie de site-ul nostru va oferi un rezultat mult mai mare decat in realitate.

DISCLAIMER: Acest calculator este destinat strict uzului personal si nu poate fi folosit pentru a determina cu exactitate daca un sportiv a folosit sau nu substante dopante.

Multumim,
echipa Romanian Aesthetics!

Ne poti sustine achizitionand un produs de pe site-ul nostru.

No Products Found

Lasă un răspuns!