Am avut de curand marea placere de a sta de vorbă cu Alexandra Vaidahazan, un om cum rar mai vezi in zilele noastre, de la care cred ca avem cu totii ce invăța. Rezultatul constă in acest interviu:

Intrebare: Cum crezi ca ar fi potrivit sa te prezentam oamenilor ce inca nu au auzit de tine? Spune-ne mai multe despre tine!
Raspuns: Ma numesc Vaidahazan Alexandra,am 27 de ani,la ora actuala studenta la Facultatea de Educatie Fizica si Sport Babes Bolyai Cluj Napoca,absolventa a Facultatii de Stiinte Economice ale aceleiasi universitati cu specializarea in contabilitate,vicecampioana nationala 2014 si campioana nationala 2015  categoria Bikini Fitness +172cm.   

Intrebare: Când ai intrat pentru prima data intr-o sala de fitness? A fost dragoste la prima vedere?
Raspuns: Am luat contact cu fitness-ul prima data in 2013 si dintre toate sporturile ce le-am practicat a fost cel care s-a potrivit exact cu stilul meu de viata.Am abordat acest sport ca orice femeie cu ideea de a da jos cateva kilograme,de a ma tonifia si scapa de celulita. 

Intrebare: Ce parere ai de frica multor femei de a lucra cu greutati, crezând ca vor ajunge sa arate urat? Am vazut clar ca iti place sa lucrezi cu greutati mari in pozele si clipurile pe care le postezi pe instagram, dar ai avut si tu la inceput aceasta conceptie gresita? Cum ai trecut peste ea?
Raspuns: Am avut deosebita placere de a lucra cu un expert in domeniu,cu care lucrez in continuare,care mi-a explicat mecanismul si felul in care se desfasoara procesul si m-a ajutat sa am curajul sa imi inving frica pe care o are orice femeie la primul contact cu acest sport.Din cauza lipsei culturii Fitness la noi in tara exista conceptia gresita (care circula ca si reclama negativa in acest sport) precum ca „antrenamentul cu greutati mari iti distruge feminitatea”  si deasemenea  dezvolta  o masa musculara impresionanta peste noapte.
Iubesc sa lucrez cu greutati mari si exercitii de baza,bineinteles periodizate in functie de perioada de pregatire,rezultatele imediate obtinute facandu-ma sa imi schimb total conceptia.

Intrebare: Ce te-a determinat sa iti doresti sa faci performanta? Cum a inceput totul, de la ideea de a concura, pana la a urca pe o scena?
Raspuns: Am avut in permanenta nevoia de autodepasire indiferent de domeniul in care am activat.
Fiind un sport foarte complex care iti impinge in permanenta limitele (atunci cand nu avem in vocabular cuvantul „zona de comfort”)am ales sa vad pana unde pot merge cu forma obtinuta avand un factor motivational intrinsec  inepuizabil : pasiunea pentru acest sport.Ideea de a concura si inclusiv primii mei pasi pe scena au constituit contextul perfect in care am putut sa impartasesc si cu ceilalti fericirea din spatele muncii si ideea ca,daca se vrea se poate.

Intrebare: Cum ai descrie sentimentul de a fi pe scena?:)
Raspuns: E un sentiment incomparabil.Pentru mine devine  singurul moment in care toata munca,toate orele investite si nerabdarea de a ajunge unde mi-am propus,primesc o total alta dimensiune.Se simte energia tuturor celor care sunt acolo,o simti in tot corpul.Astepti cu nerabdare sa pasesti sub lumina reflectoarelor iar dupa primul pas  sa faci  acele minute sa conteze cu adevarat.

Intrebare: Ne poti spune mai multe despre modul in care te antrenezi: cate exercitii, serii, repetari? 
Raspuns: Antrenamentul meu este strict dictat de capacitatile mele din ziua respectiva si este exact adaptat de persoana cu care lucrez.Nu cred in antrenamentul fara cap de genul „nu pot lucra optim grupa respectiva dar o antrenez oricum fiindca asa scrie in program.”Sunt la categoria Bikini Fitness si ma pot trezi foarte usor sa ies de pe ea daca nu sunt atenta la volum,intensitate si forma urmarita in prealabil.Ma orientez dupa cum simt grupa, focusandu-ma pe principii de antrenament si tehnica de executie mai mult decat o formula standard care sa cuprinda  exercitii de baza-compuse-izolare.Imi cunosc corpul foarte bine si vreau sa fac exact ce mi se potriveste.Orientativ am folosit 2 programe si anume MI40-Ben Pakulski si P.H.A.T. al lui dr. Layne Norton,deasemenea periodizarile adaptate din cartile lui Tudor Bompa (Teoria periodizarii in sport) deoarece prima parte din programului de antrenament a lui Layne cuprinde si zile de power.Ca si dupa cum dicteaza bunul simt e logic ca  atat numarul de repetari cat si volumul de antrenament variaza ca sa permita corpului adaptarea.Nu consider corect sa arunc atat cu cifre de repetari sau serii si sa spun ca asta fac.Tot ce pot sa zic e ca kilogramele mari si exercitiile de baza sunt ca oxigenul si apa de esentiale.

Intrebare: Ce fel de dieta tii? Mergi pe IIFYM, ori abordezi o dieta broscience?
Raspuns: Nu tin nici o dieta,nu ma deshidratez pentru concursuri si nici nu fac abuzuri de nici un fel ca sa am nevoie de „dieta”.Mananc extrem de sanatos,am grija sa nu imi lipseasca niciodata din alimentatia de refacere  nimic din toti nutrientii pe care prin „trial and error” am aflat ca functioneaza pentru mine .Singura regula ce o folosesc e sa  imi tin carbohidratii in jurul antrenamentelor pe grupe mari si sa nu am zile consecutive cu acelasi numar de calorii numarul lor variand de la 1000 la 3500  pe parcursul unei saptamani.

Intrebare: Ai faze de bulking si cutting la fel ca marea majoritate a urmaritorilor nostrii? Pe ce calorii esti in acest moment?
Raspuns: Sunt la categoria Bikini Fitness,nu ar avea nici un sens sa tin faze de bulking si de cutting avand in vedere ca masa musculara prea striata sau prea reliefata se depuncteaza.
Prefer sa mananc curat si sanatos pe parcursul intregului an.

Intrebare: Multe dintre fetele ce ne urmaresc te apreciaza foarte mult si si-ar dori probabil sa ajunga sa arate ca tine intr-o buna zi. Ce sfat le-ai da?
Raspuns: Stabileste-ti un obiectiv.E foarte important sa sti exact unde te afli,ce iti doresti si unde poti ajunge.Actioneaza cat mai rapid,nu astepta acel moment perfect si motivant pentru a fi pregatita sa faci asta.Ai incredere in tine si intrece-te cu tine insuti.Rabdarea,perseverenta si disciplina sunt cheiile succesului.

Intrebare: Ce ti-ai fi dorit sa stii atunci când ai inceput, dar a trebuit sa aflii încercând, gresind si invatand din greseli?
Raspuns: Intotdeauna putem invata mai multe si invatam zi de zi fie din experienta personala sau a celorlalti.Am fost genul de persoana care intotdeauna s-a documentat dar nu am detinut capacitatile de filtrare a informatiilor ce mi se ofereau.Cand nu stii ceva si daca se iveste oportunitatea,efectiv intrebi.Referitor la abordarea mea gresita as spune strict cardio in excess,frica de antrenamentul cu greutati si un plan alimentar neadecvat,deci cam totul :)).

Intrebare: Ne-ai spus ca esti foarte ocupata in ultima vreme cu multe proiecte interesante. Ne poti da un indiciu mic, in caz ca nu este nimic secret?
Raspuns: Prefer sa postez mai multe detalii cand totul e finalizat.Pot spune doar ca e legat de o modalitate de a ajuta mai multa lume sa se integreze prin sport intr-un stil de viata sanatos.

Intrebare: Iti faci timp sa iti gatesti mâncarea, ori preferi sa mananci in oras? Care sunt mancarurile tale preferate?
Raspuns: Prefer sa imi gatesc eu,efectiv dupa cum imi place sau ce simt ca am pofta sa mananc atata timp cat e pe programul alimentar al zilei respective.E esential sa iti cada bine ceea ce mananci si intotdeauna e foarte bine venit sa fii creativa cu mancarea si sa ai optiuni care sa nu faca totul repetitiv.Printre mancarurile mele preferate sunt risotto-ul cu fructe de  mare,somonul cu avocado si pieptul de curcan cu legume.

Intrebare: Ce parere ai despre dezvoltarea acestui sport in Romania?
Raspuns: La ora actuala prin proiectele in care sunt implicata exact la aceasta lucrez.Romania detine potentialul de dezvoltare,cu multi sportivi buni si cu si mai multi indivizi capabili de performanta sau schimbare dar inca ii lipseste cultura si educatia sportiva.Acest sport este prea des stereotipizat si desconsiderat din anumite principii ce tin strict de nivelul de informatie falsa sau irelevanta care circula.Totul depinde de noi ca sa setam exemple pozitive si sa putem motiva persoanele care nu au un element de referinta pentru a face primul pas in aceasta directie.Exemple exista dar trebuie sa intelegem ca sportul nu e intotdeauna doar pentru performanta si schimbarile se fac de la mic la mare si nu invers.La sfarsitul zilei totul trebuie sa inceapa si sa se se termine cu pozitivitate,stare de bine, implinire si nu in ultimul rand un echilibru adecvat.

 

Intrebare: Ai vreun model in acest sport? Ce sportivi urmaresti din tara, cat si la nivel international? Care sunt preferatii tai?
Raspuns: Nu am nici un model,urmaresc toti sportivi din toate sporturile posibile. Nu am preferati ,ii apreciez  pe cei ce muncesc pentru a obtine ceea ce isi propun si respect fiecare personalitate unica de sportiv.

Intrebare: Care sunt retelele de socializare unde te pot urmari cei ce au devenit curiosi in a afla mai multe despre tine, in urma acestui scurt interviu?
Raspuns: Ma puteti urmarii pe Instagram : vaidahazan.a sau pe facebook Vaidahazan Alexandra.
Va multumesc mult pentru acest interviu si doresc echipei Romanian Aesthethics la multi ani si cat mai multe succese !

Ii multumim si noi mult pe aceasta cale pentru timpul petrecut impreuna  si ii uram sport(t) in toate!

Ne poti sustine achizitionand un produs de pe site-ul nostru.

Lasă un răspuns!