Culturismul este o disciplină sportivă care urmărește să creeze un fizic simetric și bine proporționat prin creșterea masei musculare și reducerea grăsimii corporale.

In timp ce simetria constă in egalitatea părții drepte a corpului cu cea stanga (exemplu: bratul drept si cel stang sa fie la fel de mari), un fizic bine proportionat constă in existenta unui echilibru intre diferitele parti ale corpului (exemplu: bratele ar trebui sa fie cam de aceeasi marime precum gambele).

Simetria poate fi masurata exact si precis, insa in ceea ce priveste proportiile, acestea sunt subiective si interpretabile. Pentru unii oameni fizicul perfect este cel al unui om cu brate imense si picioare subdezvoltate. Noi consideram un fizic bine proportionat ca fiind asemenea fizicului lui Frank Zane, ori al lui Steve Reeves.

Calculatorul de mai jos se foloseste de o trăsătura genetică (marimea incheieturii mainii), pentru a calcula masuratorile ideale pentru grupele musculare principale. De ce? Pentru ca nu putem schimba trasaturile genetice, insă putem lucra pentru a dezvolta o anumita grupa musculara incat fizicul nostru sa fie cat mai bine posibil proportionati!

 

Cateva maiouri, tricouri si alte articole vestimentare marca Romanian Aesthetics pe care le puteti comanda de pe site-ul nostru:

No Products Found

Lasă un răspuns!