Obiectivul Testului de rezistență Cooper (Dr. Kenneth Cooper, autorul „Aerobics”) este de a vă ajuta să determinați VO2Max cu o precizie rezonabilă și fără a avea nevoie de echipamente costisitoare. Un test mai precis vă poate costa sute de dolari, insa acest calculator este suficient de bun pentru a determina cât de bună este capacitatea dvs. de procesare a oxigenului.

VO2max este definit drept cantitatea maximă de oxigen pe care corpul dumneavoastră o poate prelua, livra și utiliza într-un minut. VO2max este limitat atât de cantitatea de sânge oxigenat pe care plămânii și sistemul circulator il pot procesa, cât și de cantitatea de oxigen pe care mușchii îl pot extrage din sânge. Se estimează că VO2 Max scade cu aproximativ 1% pe an. Acest lucru cataloghează VO2max drept un semn critic al îmbătrânirii, insă este unul pe care îl putem măsura și inversa într-o oarecare măsură cu o pregătire aerobică adecvată. Pentru a face acest lucru, Dr. Cooper vă sfătuiește să vă ridicați ritmul cardiac între 65 și 85% din maximul acestuia prin exerciții aerobice timp de cel puțin 20 de minute, de trei până la cinci ori pe săptămână.

Pentru ca calcula VO2max vom avea nevoie de timpul in care puteti alerga 2,4 km fara pauza. Înregistrați cat de repede puteti alerga 2,4 km si introduceti rezultatul în calculator pentru a va calcula valoarea VO2max. Introduceti minutele in rubrica cu minute si secundele in rubrica cu secunde.


 

Cateva maiouri, tricouri si alte articole vestimentare marca Romanian Aesthetics pe care le puteti comanda de pe site-ul nostru:

Lasă un răspuns!