Calum Von Moger este un culturist american foarte cunoscut in mediul online, mai ales ca de curand a jucat rolul lui Arnold in filmul Bigger (2018), un film despre viata fratilor Weider, cum l-au descoperit acestia pe Arnold si cum au creat IFBB.

Acesta a postat pe contul sau de instagram o poza cu evolutia sa in ultimele 6 saptamani, punand 7 kg de muschi pur. Se vede clar cum acesta este mai masiv, insa pare si mai dens si mai striat.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de 🇦🇺VON.MOGER (@calumvonmoger) pe

Multi vor spune ca totul este datorat steroizilor, insa adevarul nu este atat de simplu. Calum este deschis despre folosirea steroizilor, avand chiar un videoclip in care explica cum a inceput acesta sa foloseasca steroizi. Daca steroizii erau responsabili pentru aceasta transformare, ar face-o toti. Ca sa intelegem cum a reusit acesta sa puna  7 kg in 6 saptamani fara a-si creste bodyfat-ul, trebuie sa luam mai multe lucruri in considerare.

In primul rand, geneticul lui Calum este unul mult superior oamenilor de rand. In poza de mai jos putem vedea cum avesta avea muschi bine definiti in 2005, in timp ce era natural si inca nu incepuse culturismul. Vedem un piept proeminent, umeri lati si separatii in cvadriceps, la un adolescent ce inca nu se antrena intr-o sala de culturism. Apoi vedem forma lui Calum in 2017, in cea mai buna forma a sa, cand acesta era pe steroizi (lucru recunoscut de Calum).

2005 (natural) vs 2017
2005 (natural) vs 2017

Din pacate, nu a stat mult timp in forma sa de top, din poza de mai sus, Calum fiind destul de ghinionist, suferind o ruptura de biceps in decembrie 2017, incercand sa doboare un record la flexii cu bara dreapta, lucru pe care il puteti vedea in acest videoclip de pe canalul sau.

In timp ce inca se recupera dupa operatia la biceps, acesta si-a rupt muschiul cvadricepsului. Tot accidentul a fost filmat si poate fi vazut in clipul de mai jos:

In urma acestor accidentari urate, Calum a ajuns in punctul in care nu mai putea antrena nici partea superioara a corpului, intrucat bicepsul sau inca nu se vindecase (chiar il rupsese iar in timpul accidentarii la picior), nici partea inferioara, intrucat urma sa se opereze pentru reatasarea cvadricepsului. Un intreg film a fost produs despre accidentarile sale si recuperarea ce a urmat, filmul putand fi urmarit pe netflix: Calum Von Moger: Unbroken (2019)

15 kg in 6 saptamani
15 kg in 6 saptamani

A slabit foarte mult, si-a pierdut musculatura, insa datorita memoriei musculare, muschii se recupereaza mult mai rapid. Calum nu a pus masa musculara noua, ci doar si-a recapatat-o pe cea veche, pe care o pierduse in timpul in care nu s-a putut antrena din cauza accidentarii. Ba chiar nu si-a putut misca bratul si piciorul, muschii atrofiindu-se.

Picioarele lui Calum, inainte si dupa accidentare

Ceea ce vedeti aici de fapt, aceasta transformare, este corpul lui Calum revenind in forma in care era inaintea accidentarilor. Mai mult ca sigur acesta a reinceput sa foloseasca steroizi, revenind la balanta hormonala in care corpul sau putea sustine acel nivel de masa musculara fara prea mult efort.

Lasă un răspuns!