Daca cititi acum acest articol, probabil ati auzit de multe ori prin sala de culturism termenul de „supersets” / „superserii” (e acelasi lucru, traducerea cuvantului „set” in serie), dar nu ati stiut ce inseamna. Azi vorbim despre SUPERSET-uri, o tehnica avansata de antrenament, folosita pentru a creste intensitatea antrenamentelor.

Va voi explica ce inseamna, cum puteti folosi super-seturile (/super-seriile) in avantajul vostru si va vom oferi chiar exemple de exercitii pe care le puteti face in superserie. Inainte de a incepe, va reamintim ca tot ce facem noi e 100% gratuit. Daca gasesti acest articol util, da-i un share ca sa vada si prietenii tai si sa poata afla de noi. Ne ajuta enorm de mult!

Oke, sa incepem! O superserie este alcatuita, de obicei, din 2 exercitii si presupune efectuarea celor 2 exercitii unul dupa altul, fara a lua pauza intre ele. Spre exemplu, daca efectuati flexii cu bara in superserie cu flexii la scripete, acest lucru inseamna ca mergeti si faceti o serie de flexii cu bara, iar dupa ce terminati seria, fara a lua pauza, lasati bara jos si mergeti la scripete pentru a face si acolo o serie de flexii la scripete, de abia dupa va luati pauza clasica dintre serii. In continuare, repetati procesul in functie de cate superserii doriti sa faceti.

In general superseriile se fac intre exercitii care vizeaza aceeasi grupa musculara (cum a fost si exemplul din poza de mai sus), sau intre exercitii ce lucreaza grupe de muschi foarte apropiate (spre exemplu faceti un exercitiu pentru biceps in superserie cu un exercitiu pentru triceps). Motivul este simplu: scopul vostru este de a aduce cat mai mult sange in zona respectiva!

Exemple de superserii foarte folosite:

  • Impins la piept in superserie cu fluturari cu gantere
  • Flexii cu gantere in superserie cu extensia tricepsului la scripete
  • Tractiuni cu priza larga in superserie cu tractiuni cu priza ingusta

Acestea sunt doar cateva exemple, fiti creativi, orice exercitii se pot face in superserie. Voi ce superserii efectuati? Asteptam comentariile voastre mai jos!

Lasă un răspuns!