Cea mai mare problema cu informatia in zilele noastre este ca …. e peste tot. Si nu stii ce sa mai crezi si in cine sa-ti mai pui increderea.

Daca cauti pe internet ceva banal, precum informatii despre creatina, vei gasi sute de lucruri diferite, iar unele dintre teorii se vor bate cap in cap. Si atentie, nu vorbim despre un compus nou, abia lansat pe piata, vorbim despre creatina, care este cel mai studiat supliment, asupra creatinei s-au condus mult mai multe cercetari decat asupra oricarui altui supliment. Si cu toate astea, daca intrati sa cumparati o creatina, fiecare firma vine cu un alt tip de creatina … si toti spun ca ei au cea mai buna creatina.

Photo by HowToGym on Unsplash

In acest articol va vom prezenta mai multe tipuri de creatina si va vom explica care este cea mai buna. Long story short pentru cei care nu au timp sa citeasca pana la capat: creatina monohidrata simpla este cea mai buna .. si cea mai ieftina de altfel.

Ok, sa incepem. Mai tineti minte ca v-am spus mai devreme cum creatina este cel mai studiat supliment? Ei bine, printre toate acele studii, exista si multe studii care compara diversele tipuri de creatina. Creatina monohidrata simpla fiind considerata standardul fata de care se fac comparatiile, toate studiile au concluzionat ca nu exista diferente in efectele pozitive, atata timp cat toata creatina era de aceeasi calitate (creatina fiind un produs chimic, cele de slaba calitate pot avea impuritati, cea mai calitativa fiind creatina CreaPure). Unele tipuri de creatina, in ciuda pretului mai mare, sunt chiar mai rele, cum ar fi Creatina Etil Ester, ce are tendinta de a se transforma in cantitati mai mari in creatinina (aceasta fiind o forma de degradare, un efect negativ).

Exista si tipuri de creatina care nu fac mai nimic, pentru ca in stomac se convertesc in molecula de creatina clasica, identica cu creatina monohidrata; ex: creatinele denumite Kre-Alkalyn (creatina tamponata) si Con-Cret (clorhidatul de creatina).

Exista si forme mai mici ale creatinei monohidrate. Sunt firme care cumpara creatina monohidrata de la CreaPure, de cea mai buna calitate, apoi o supun unui proces de prelucrare pentru a obtine creatina microhidrata. Studiile spun ca din punct de vedere al efectelor pozitive nu vedem nicio diferenta. Acum, va intrebati posibil de ce ar face vreo firma asta, daca nu ajuta la nimic? Ei bine, creatina monohidrata nu se dizolva in apa. Adica daca o puneti in shaker sau intr-un pahar cu apa, sunt sanse mari sa ramana pe fundul paharului (fiind mai grea) si sa nu va bucurati deloc de efectele ei. In schimb, creatina microhidrata ar fi mai solubila in apa, la fel si creatina citrata sau nitrata. Noi personal va recomandam sa luati o cupa de creatina (5g) direct in gura, apoi sa beti apa. Fiind destul de grea si nu foarte fina, nu exista sanse sa va inecati cu praful (precum la aminoacizi). Iar fata de aminoacizi, creatina chiar nu are niciun gust, e posibil sa simtiti o tenta sensibila de dulce in gura, daca e sa o simtiti si pe aia, in rest .. 0 gust, fata de aminoacizi, care au un gust incredibil de urat daca nu sunt indulciti.

In final, alegeti cele mai bune suplimente pentru voi, cautati pe internet si documentati-va din mai multe surse. Noi nu incercam sa va vindem niciun supliment, e important sa va luati informatia din surse sigure si incoruptibile. Alegeti inteligent si numai bine din partea noastra. Daca v-a placut articolul, distribuiti-l pe pagina voastra de facebook sau trimiteti-l unui prieten, ne ajuta enorm pentru a continua sa facem astfel de materiale educationale.

Echipa R.A.

Lasă un răspuns!