Evan Centopani te invata cum sa iti faci dieta

0
712

Evan Centopani este un culturist profesionist, parte din echipa ANIMAL, iar in acest videoclip ne invata cum sa ne facem o dieta pentru a putea creste in masa musculara.

El recomanda o abordare diferita: sa consumi la fel de multe calorii din fiecare macronutrient. Astel, dupa cum spune si el in videoclip, sunt mai multi pasi pe care trebuie sa-i respecti. Ii vom enumera mai jos pentru voi:

1. Calculeaza-ti necesarul proteic

In primul rand, trebuie sa va calculati necesarul proteic zilnic. Proteina este cea mai importanta parte din dieta atunci cand vrem sa crestem in masa musculara, intrucat proteinele sunt caramizile folosite la construirea muschilor. Cei mai multi antrenori va vor recomanda sa consumati in jur de 2 grame de proteina per kg de masa corporala, Evan Centopani recomanda chiar mai multa, in jur 2.7 grame de proteina per kg. Puteti folosi acest CALCULATOR, oferit gratuit de Romanian Aesthetics, pentru a va calcula necesarul proteic minim. Fiecare gram de proteina are 1 kcal. Inmultind, o sa obtineti caloriile rezultate din proteina. In cazul lui Evan Centopani, care mananca zilnic 325 grame de proteina, acest lucru se traduce in 1300 calorii.

2. Calculeaza-ti necesarul de carbohidrati si grasimi

Planul lui Evan Centopani este sa manance la fel de multe calorii din fiecare macronutrient (1300 calorii din fiecare macronutrient). Cum carbohidratii, la fel precum proteinele, au tot 4 kcal per gram, acesta va manca zilnic 325 grame de carbohidrati. Pe de alta parte, grasimile sunt mai dense caloric. Fiecare gram de grasimi contine 9 kcal, deci acesta va manca intr-o zi doar 144 grame de grasime.

3. Verifica daca a functionat

Ideea de a manca la fel de multe calorii din fiecare macronutrient este una simpla si usor de aplicat, insa nu mereu se muleaza perfect pe necesarul nostru caloric. Sfatul lui Evan Centopani este sa folositi un calculator pentru a va calcula necesarul caloric zilnic, verificand astfel daca aveti destule calorii pentru a creste. Gasiti multe astfel de calculatoare pe internet, noi recomandam sa-l folositi pe cel de pe site-ul nostru, intrand AICI.

Acesta a fost articolul, daca ti-a placut te rugam sa-i dai un SHARE, sa vada si prietenii tai! Ne poti sustine achizitionand un produs de pe site-ul nostru:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here