Francis Benfatto este un culturist de origine franceză, cunoscut pentru fizicul său estetic și foarte bine proporționat. Acesta s-a nascut pe data de 7 iunie 1958, in Casablanca, MAROCCO. Cu toate ca nu a castigat niciodata titlul de Mr. Olympia, Francis Benfatto ramane in istorie drept „Mr. Proportion„, fiind cel mai bine conditionat culturist de pe scena in singurul an in care s-au facut teste anti-doping la Mr Olympia (anul 1990).

Conditionarea sa din 1990 l-a facut pe Joe Weider sa ii propuna un contract, spunand ca 1991 va fi anul lui Francis Benfatto. Din pacate, Joe Weider s-a inselat, iar in 1991 Francis a iesit pe locul 7 la Mr Olympia, juriul preferand „mass monsters” in detrimentul unui fizic estetic si bine proportionat.

Acesta a continuat sa participe la concursurile de culturism pana in anul 1993, cand, constient de faptul ca juriul prefera cantitatea si nu calitatea, s-a retras din culturismul competitional, spunand: „Am reprezentat din nou valorile culturismului, care nu sunt ceea ce cauta juriul in competitiile de culturism.” Cu toate acestea, nu a putut sta mult timp departe de scena, reintorcandu-se in culturismul competitional in anul 2006, la varsta de 48 de ani, pentru a concura la Australian Grand Prix. Intrebat cum a reusit sa pastreze o forma atat de buna pentru atat de mult timp, acesta a spus: „N-am abuzat niciodată de nimic, prin urmare, corpul meu a rămas în formă bună în fiecare zi. Nu am experimentat o diferență enormă în mărime sau calitate musculară; prin urmare, pot progresa la o rată normală.”

Parerea lui Francis legata de culturismul din zilele noastre este că „astăzi culturismul reprezintă masă inainte de simetrie, bulk inainte de definire și cantitate peste calitate. Pachetul complet ar trebui să fie combinația câștigătoare de mărime, proporție, simetrie, definire, densitate, estetică, cu un aspect bun și o prezentare de scenă bună”.

Date si masuratori:
Inaltime: 170 cm
Greutate in perioada competitionala: 91 kg
Greutate in afara sezonului competitional: 99 kg
Brate: 52 cm
Piept: 130 cm
Talie: 75 cm
Coapse: 70 cm
Gambe: 47 cm

Palmares:
1982 – Mr. France 1st
1985 – Mr. Universe MW 1st
1985 – IFBB World Amateur Champ. MW, 5th
1986 – IFBB European Amateur Champ. MW, 3rd
1986 – IFBB World Amateur Champ. MW, 3rd
1987 – IFBB World Amateur Champ. MW, 2nd
1988 – IFBB Grand Prix France, 9th
1988 – IFBB Night of Champions, 9th
1989 – IFBB Grand Prix France, 6th
1989 – IFBB Grand Prix Germany, 4th
1989 – IFBB Grand Prix Spain (2), 6th
1989 – IFBB Grand Prix Spain, 8th
1989 – IFBB Grand Prix Sweden, 7th
1989 – IFBB Mr. Olympia, 12th
1990 – IFBB Night of Champions, 8th
1990 – IFBB Mr. Olympia, 6th
1991 – IFBB Arnold Classic, 10th
1991 – IFBB Ironman Pro Invitational, 7th
1991 – IFBB Mr. Olympia, 7th
1992 – IFBB Arnold Classic, 9th
1992 – IFBB Mr. Olympia, 15th
1992 – IFBB Pittsburgh Pro Invitational, 8th
1993 – IFBB Arnold Classic, 13th
1993 – IFBB Grand Prix France, 9th
1993 – IFBB Grand Prix Germany, 13th
2006 – IFBB Grand Prix Australia, 6th

Ti-a placut articolul? Da-i un share, sa vada si prietenii! E gratis si ne ajuta mult!
Vrei sa ne sustii? Poarta articolele noastre vestimentare!

No Products Found

Lasă un răspuns!