Astazi voi raspunde la vesnica intrebare, sunt aparatele mai bune decat greutatile libere?
De-a lungul timpului in sali, printre atleti si antrenori, s-au creat 2 grupuri, adeptii culturismului cum a fost el inca de la inceput, antrenament cu greutati libere, bari pline cu discuri si gantere uriase. si adeptii aparatelor noi aparute, ai masinariilor de ultima generatie, ce promit sa ne ajute sa lucram mult mai eficient.
Astazi mi-am propus strict sa va prezint un studiu al University of North Texas, publicat in the Journal of Strength and Conditioning Research,  ce ne arata cum genuflexiunile cu haltera produc in corp, in urma antrenamentului, cantitati mai mari de testosteron si hormon de crestere, decat presa pentru picioare.
Nu am sa discut despre contractia musculara si despre cum genuflexiunea este o miscare compusa, ce lucreaza mult mai multi muschi decat ne putem imagina, pe deasupra contribuind si la coordonarea fizica, ajutandu-ne sa dezvoltam o conexiune minte-muschi, pentru a ne mentine echilibrul pe parcursul miscarii, in timp ce o haltera ne atarna in spate. In acest articol vom vorbi strict despre hormonii eliberati in urma antrenamentului.


Texanii nostrii au recrutat 10 atleti bine antrenati, in jur de 25 de ani fiecare, si i-au pus sa se antreneze de 2 ori. O data facand genuflexiuni, iar alta data facand presa pentru picioare. In ambele cazuri antrenamentul a constat in 6 serii de cate 10 repetari, folosind o greutate echivalenta a 80% din greutatea cu care pot face doar o repetare. (EXPLICATIE: Daca maximul pentru o repetare la genuflexiuni este de 100 kg, au facut 10 repetari cu 80 kg, timp de 6 serii. Analog pentru presa).
Intrebati ce parere au avut despre ambele antrenamente, ei au spus ca li s-au parut in mare parte la fel de epuizante.
Cu toate ca greutatea folosita la presa a fost mai mare decat cea folosita la genuflexiuni pentru fiecare dintre ei(intrucat recordul personal la presa era mai mare ca recordul la genuflexiuni), oamenii de stiinta au aratat ca genuflexiunile au fost cu 42% mai epuizante pentru atleti decat presa de picioare, dupa cum se vede si in imaginea de mai jos, miscarea fiind mult mai mare la genuflexiuni de asemenea.
In continuare cercetatorii nostrii au masurat nivelul hormonal al atletilor, dupa fiecare antrenament. Care este rezultatul? Genuflexiunile au produs mai mult testesteron si hormon de crestere in corp decat presa pentru picioare, cu toate ca au folosit greutati mai mici la genuflexiuni!


Asta ar trebui sa ne arate cat de importante sunt genuflexiunile in dezvoltarea armonioasa a corpului. Sunt satul sa vad oameni ce sar peste genuflexiuni, pentru ca li se par foarte grele si epuizante.
Daca era usor ar fi facut-o toata lumea!

Ne poti sustine achizitionand un produs de pe site-ul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here