1. Spune-ne mai multe despre tine: de unde ești, câți ani ai, înălțime și greutate!

Alex: Salutare, prieteni! Sunt din București, unde desigur am și stat mare parte din viață. Am 27 de ani aproximativ 90 de kg și 173 de cm


2. Îți mai aduci aminte când ai pășit pentru prima dată într-o sală de culturism? Ce te-a convins să începi acest stil de viață?

Alex: Oh da, desigur, a fost o zi destul de haioasă pentru mine pentru că nu știam exact cum să încep ce să lucrez, dacă îmi aduc aminte bine am lucrat aproape toate grupele în ziua aceea și fără nici o legătură între ele. În jurul meu erau o mulțime de băieți masivi, care arătau că cei din revistele de culturism și fitness, stilul lor de antrenament și deși am făcut sport de performanță de la o vârstă fragedă întotdeauna mi-am dorit să arăt așa. Asta a fost o motivare pentru mine în a alege această cale și stil de viață

3. Cum se împacă culturismul cu viață de familie? 😀

Alex: Bună întrebare, pentru mine se împacă foarte bine, am o soție care mă sprijină 100% în acest aspect, familia mi-a fost alături mereu în deciziile legate de acest sport și desigur mentalitatea mea m-a ajutat foarte mult că niciodată să nu mă dau bătut oricât de greu a fost.


4. Când ne putem aștepta să te vedem iar concurând?

Alex: Cât de curând, îmi doresc foarte mult să urc din ou pe scenă, desigur nu în România, vreau ceva mai sus.

5. Ce ne poți spune despre antrenamentul tău? Cum arată programul tău de antrenament în acest moment? Dar în on-season?

Alex: Antrenamentele mereu nu sunt foarte diferite în off-season și on-season singurele diferențe sunt doar greutățile folosite, mai mari în off-season, iar în on-season puțin mai mici, din cauza pregătirii nu am forță necesară și mă concentrez foarte mult pe contracții și mișcările corecte.
Atât în off-season și on-season antrenamentele mele variază între 5 și 6 zile/săptămână, chiar și 7 depinde de starea fizică și psihică. În decursul anilor am învățat să îmi ascult corpul și să simt dacă am nevoie de 1 zi 2 de pauză sau chiar să fac mai mult antrenamente. Ca antrenament de baza:

 • Luni 30-40 de minute de cardio la trezire dimineața
  deltoizi + trapez+ abdomene
 • Marți coapse + femural + fesieri+ gambe
 • Miercuri 30-40 de minute de cardio la trezire dimineața+ abdomene
  restul zilei pauză
 • Joi Pectorali + abdomene+ deltoid median
 • Vineri 30-40 de minute de cardio la trezire
  Dorsali + lombari + trapez + deltoid posterior + gambe
 • Sâmbătă:biceps + triceps + abdomene
 • Duminică pauză


6. Care sunt, în opinia ta, cele mai importante lucruri când vine vorba de antrenament?

Alex: Cred că în primul rând îți trebuie disciplină și clar seriozitate, nu e un sport unde doar venim să facem doar de dragul de a face și pur și simplu să stăm pe telefoane sau la conversații. Antrenamentul e antrenament, iar timpul liber e timpul liber.

7. Ce abordare ai când vine vorba de cardio?

Alex: Prefer cardio la pas, mi-a fost mereu de ajutor pentru mine


8. Care sunt lucrurile pe care ți-ai fi dorit să le știi atunci când te-ai apucat de culturism?

Alex: Grea întrebare, sau putem spune „altă întrebare” … să am măcar 10% din informațiile legate de nutriție pe care le-am acum

9. Ce suplimente folosești și consideri că sunt importante? 

Alex: Ca suplimente recomand în totalitate BCAA + Glutamina/Multivitamine + minerale/Arginina /Creatina și Carnitina


10. Ce sfat le-ai da tinerilor care ne urmăresc acum și își doresc să concureze într-o bună zi?

Alex: Să se înarmeze cu o răbdare de fier să nu se lase demotivat și să nu lipsească de la antrenamente niciodată (desigur în caz de probleme de sănătate se scuză) și să se țină de regimul/planul alimentar adecvat. Totul în final se rezumă la antrenamente și alimentație, nu exist alt secret!!!  MUNCEȘTE, MUNCEȘTE, iar finalul va fi PERFECT!


11. Care sunt culturiștii pe care îi admiri și care te inspiră? 

Alex: Din România ar fi Dragoș Popescu, iar din afară Artemus Dolgin/Phill Heath/Jay Cutler!

12. Planuri pentru viitor?

Alex: Pe planul familiei îmi doresc foarte tare un copil și sper să apară cât mai curând, restul vin de la sine, lucrurile materiale voi și vom muncii din greu clar, și îmi doresc să urc pe scenele de culturism și fitness din Europa.


13. Pe ce rețele de socializare ești activ? Unde te pot urmări cei interesați să afle mai multe despre tine?

Alex: Instagram care desigur este și la putere și unde postez zilnic și încerc să fie un profil cât mai comercial/sportiv și realist și pe facebook.

Pentru cei care mă urmăresc zilnic, comentează și sunt alături de mine le mulțumesc enorm și îi aștept la antrenamente!!!! Sport pentru o viață sănătoasă și frumoasă.

Lasă un răspuns!