1. Spune-ne mai multe despre tine: de unde ești, câți ani ai, înălțime și greutate!

Alex Albulescu: Salutare! Sunt din București (de mai bine de 10 ani locuiesc în Buftea), am 37 de ani, 183,7 cm (înălțimea măsurată la concursuri), greutatea variază undeva între 87 kg (greutatea maximă admisă la concurs) și 112 kg (cea mai mare greutate de până acum în off-season), cel mai funcțional simțindu-mă undeva în jurul valorii de 95 kg.

2. Îți mai aduci aminte când ai pășit pentru prima data într-o sală de culturism? Ce te-a convins să începi acest stil de viață?

Alex Albulescu: Hmmmm …. am cochetat cu sportul încă de prin liceu, am fost în echipa de atletism a liceului, apoi am urmat FACULTATEA DE EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT … dar în ceea ce privește culturismul pe atunci eram doar ‘’sezonier’’.

3. Cine a fost mentorul tău în acest sport?

Alex Albulescu: Acum vreo 10 ani am fost la mare cu Claudiu Streza … în acea perioadă tot ‘’sezonier’’ fiind, în ceea ce privește acest sport. Claudiu mi-a spus că din punct de vedere genetic am cam tot ce e nevoie să pot face sportul asta la nivel de performanță … și de aici a început totul .. am ajuns acasă și m-am pus pe treabă! 😀

4. Când ne putem aștepta să te vedem iar concurând?

Alex Albulescu: Sunt în plină pregătire competițională, următorul concurs fiind CAMPIONATELE EUROPENE DE CULTURISM ȘI FITNESS, categoria Games Classic Bodybuidling +175 cm.

5. Ce ne poți spune despre antrenamentul tău? Cum arată programul tău de antrenament în acest moment? Dar în on-season?

Alex Albulescu: Programul meu de antrenament în momentul de față este structurat pe 4 zile pe săptămână, urmând un split upper/lower. Folosesc o abordare foarte minimalista în ceea ce privește antrenamentul, focusându-mă pe respectarea celui mai important principiu de antrenament și anume PRINCIPIUL ÎNCĂRCĂRII PROGRESIVE!

Offseason 90% din timp merg pe aceasta abordare upper/lower.

On-season se poate schimba pe ultima faza a dietei, devenind un hibrid upper/lower cu push/pull/legs sau chiar un push/pull/legs pur.

6. Care sunt, în opinia ta, cele mai importante lucruri când vine vorba de antrenament?

Alex Albulescu:

  • Aplicarea PRINCIPIULUI INCARCARII PROGRESIVE
  • Tinerea unui JURNAL DE ANTRENAMENT (tocmai ce am postat pe IG despre asta)
  • FORMA PERFECTA DE EXECUTIE IN CEEA CE PRIVESTE EXERCITIILE
  • Aplicarea PRINCIPIULUI INDIVIDUALIZARII !!!
  • ‘’Ascultarea ‘’ SEMNALELOR PE CARE NI LE TRANSMITE CORPUL

7. Despre alimentație ce poți să ne spui?

Alex Albulescu: Ca dietă merg pe o dieta FLEXIBILA bazată pe carbohidrați, monitorizez totul pe Myfitnesspal și ajustez la nevoie. La fel ca în cazul antrenamentului adopt o abordare simplistă, nu-mi place să complic inutil lucrurile atâta timp cât ele funcționează!

După pregătire o sa încerc o perioadă să merg pe o dieta vegană. De ce? Pentru că din ce în ce mai multi clienți mă întreabă în legătură cu asta și nu pot da sfaturi până nu am experimentat pe mine!

8. Ce abordare ai când vine vorba de cardio?

Alex Albulescu: Off-season încerc să fac undeva la 2 ședințe de cardio pe săptămână doar pentru a menține sănătatea sistemului cardiovascular. Aici de multe ori pot fi sub forma de HIIT.

On-season încerc sa fac MINIM posibil pentru a avea rezultate în ceea ce privește arderea grăsimii corporale

On-season predomina LISS, foarte rar spre deloc folosesc HIIT.

Mai noi am început să-mi monitorizez pașii pe care ii fac zilnic și să-mi stabilesc targeturi săptămânale (pentru ca NEAT ul este o metoda foarte buna de a arde calorii fără a obosi sistemul)

 

10. Care sunt lucrurile pe care ți-ai fi dorit să le știi atunci când te-ai apucat de culturism?

Alex Albulescu: Mi-aș fi dorit să știu TOT ce știu acum în ceea ce privește antrenamentul / alimentația / suplimentația, pentru că orice detaliu contează …

Din păcate atunci când m-am apucat eu nu avem acces la informație așa ca acum…

11. Ce suplimente folosești și consideri că sunt importante?

Alex Albulescu: Ca și suplimente aici diferă un pic lucrurile off-season vs on-season.

Off-season merg foarte basic și minimalist: whey isolat + concentrat, omega 3, vitamina D3, un complex de vitamine și minerale, creatina, pre workout, dar foarte rar, și folosit doar în zilele în care antrenez picioarele pe final de mezociclu.

On-seazon se complică un pic lucrurile și pe lângă cele enumerate mai sus se adaugă: cofeina, EAA, dextrina ciclica, HMB și lista poate continua în funcție de tipul de pregătire pe care îl am la momentul respectiv.

12. Ce sfat le-ai da tinerilor care ne urmăresc acum și își doresc să concureze într-o bună zi?

Alex Albulescu: Să încerce să se documenteze cât mai mult posibil, să nu se grăbească sa urce pe scena pana nu sunt pregătiți fizic și psihic și să țină lucrurile safe!!!

13. Care sunt culturiștii pe care ii admiri și care te inspira?

Alex Albulescu: Pot spune ca prefer ‘’Golden Era’’ …Arnold, Zane … fizicuri estetice și clasice!

14. Planuri pentru viitor?

Alex Albulescu: Să-mi ajut pe cât se poate clienții să adopte un stil de viață pe cât se poate de sănătos în zilele noastre, în condițiile date, și să mai pot concura pentru ani buni de aici înainte!

15. Unde te pot urmări cei interesați să afle mai multe despre tine?

Alex Albulescu: alex_albulescu pe IG, Alexandru Albulescu pe FB

 

Lasă un răspuns!