Ne-ați tot cerut în ultima vreme un interviu cu Andrei Deiu, așa că nu am avut încotro decât să luăm legătura cu Andrei și să realizam acest material pentru voi!

Orice pasionat de culturism și fitness a auzit de Andrei Deiu. Putini știu totuși cine este Andrei Lincan, că este român, iar și mai putini știu de unde a pornit și cât a muncit pentru a ajunge cine este astăzi!

1. Spune-ne mai multe despre începuturile tale, unde te-ai născut, câți ani ai, la ce vârstă te-ai mutat în UK?

Andrei: Sunt din Rm. Vâlcea, m-am mutat cu familia în Anglia la 15 ani pentru o viață mai bună, mai multe oportunități, iar acum am 22 de ani. Mulți nu știu că sunt român pentru că pe social media postez numai în engleză, deoarece 90% din urmăritorii mei sunt din toate țările, nu pentru că mi-ar fi rușine ca sunt roman sau pentru că sunt arogant (cum spun haterii).

2. De unde a început toată pasiunea pentru culturism? Ce te-a determinat să te apuci de acest sport?

Andrei: Pai sincer nu știam ce e aia sală de culturism până să mă mut în Anglia. Când am ajuns aici trebuia sa aștept 3-4 luni pentru un loc la școală. Eu în tot timpul ăsta eram singur, nu aveam prieteni … iar unde stăteam era o sală de fitness, la 5 minute de mine, și era foarte ieftină. Și asa am început … pe lângă faptul ca eram foarte gras și oarecum îmi era rușine de cum arătam. Și tot mergând zilnic la sala, fără niciun habar de nutriție sau cum să lucrez corect … am devenit dependent.

3. Ai știut mereu că îți dorești să ajungi un culturist profesionist? Ce ți-ai fi dorit să ajungi dacă nu intrai niciodată în sala de culturism?

Andrei: Sincer niciodată, am vrut doar să slăbesc și să arăt cât de cât ok pentru mine. Dacă nu făceam asta probabil lucram în construcții sau eram în România lucrând ca bucătar (până să plec din România la asta m-am înscris).

4. Ce ne poți spune despre programul tău de antrenament? Cum s-a schimbat acesta de când te antrenezi cu Hany Rambod?

Andrei: Păi s-au schimbat foarte multe și am învățat foarte multe lucruri noi de la el. Am cele mai bune și intense antrenamente, de pompare nici nu mai zic… și știu 100% că vom lucra amândoi să ajung pe scena Mr. Olympia!

5. Mulți dintre urmăritorii noștri sunt curioși cum arată nutriția ta. Îți calculezi macronutrienții și caloriile? Cum arată o zi din viața ta, când vine vorba de mâncare?

Andrei: Nu calculez caloriile, iar macronutrienții hmm … păi eu fac carb-cycling. Încep cu low 60 – 80 grame carbo (înainte și după antrenament), apoi medium 120 – 150 grame carbo, și în ziua de high am 200 – 250 grame carbo din surse sănătoase (orez, ovăz, cartof dulce), iar dacă fac spate sau picioare în ziua cu high carb (90% din timp fac grupele astea 2 în high carb) bag și un cheat meal (sushi sau burger).

În rest 4 – 5 mese (pui / pește / vită o dată sau de 2 ori pe săptămână) + 1-2 shake-uri proteice. Carbohidrați numai din orez, ovăz și cartof dulce, în rest multe legume verzi. Grăsimi din ulei de măsline și avocado.

6. Ce abordare ai când vine vorba de cardio? Ce tip de cardio preferi și câte minute/zi? Faci cardio în off-season?

Andrei: La cardio mie întodeauna mi-a mers low intensity, mers înclinat pe banda 45 de minute pe stomacul gol de 5 ori pe săptămână când mă pregătesc pentru ședințe foto, concurs sau expoziții. În off-season fac de 2-3 ori pe săptămână, 30 de minute după antrenament dacă nu am timp de dimineață.

7. Care sunt lucrurile pe care ți-ai fi dorit sa le știi atunci când ai început acest drum?

Andrei: Mi-aș fi dorit să știu cele mai importante lucruri … nutriția și cum să lucrez corect la sală. Cât de important e să mănânci și ce să mănânci.

8. Ce suplimente folosești în perioada off-season? Dar în on-season?

Andrei: Suplimentele nu diferă de la off la on. Numai că la off-season bag GlycoJect și Cell kem de la EvogenNutrition (sponsorul meu), iar în on-season bag arzătoare (lipocide & carnigen) … atâta tot.
În rest mereu proteină izolată, amino-acizi, pre workout când mă simt obosit sau antrenez grupe mari, multi-vitamine și minerale, super-greens căci nu prea pot să mănânc la fiecare masă legume verzi.

9. Consideri ca ai fost vreodata dezavantajat pentru ca esti roman? Esti privit cu alti ochi din cauza acestui lucru?

Andrei: Sincer nu cred că are legătura că sunt român, adică niciodată nu am simțit că ăsta a fost vreun dezavantaj. Dacă ești bun la ceea ce faci, nu contează ce naționalitate, etnie sau rasă ești.

10. Am vazut zilele trecute cum la pozele tale culturisti straini foarte cunoscuti comenteaza in limba romana (ce am vazut eu era un comentariu cu „pasarica” :)) ).

Ce părere au aceștia de România și de români? Care sunt cele mai frecvente întrebări care ți se pun în legătură cu România?

Andrei: Hahaha acela era Erko Jun, este prieten cu mine și Dragos Syko. Păi majoritatea întrebărilor sunt dacă avem și alți culturiști ‘faimoși’ și de ce culturismul nu este așa mare la noi în România..

11. Ce sfat le-ai da culturiștilor care își doresc să îți calce pe urme și să ajungă să trăiască din pasiunea lor? Cum îți găsești un sponsor în UK atunci când ești la început?

Andrei: Le-aș zice să aibă răbdare pentru că asta ni se întâmplă peste noapte, eu cel puțin fac sală de 8 ani și de abia de 2-3 ani am început să intru în industrie și să trăiesc din asta. Nu este ușor pentru că sunt atâția care au un fizic bun și arată bine, dar dacă ești motivat, ai ambiție, nu ai de ce să nu reușești!

12. Pe ce rețele de socializare te pot urmări admiratorii tăi pentru a afla mai multe despre tine?

Andrei: Pe Instagram și YouTube sunt cel mai activ, pot intra pe instagram-ul meu @andreideiu_, acolo am link-uri către youtube și tot ceea ce fac!

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns!