1. Spune-ne mai multe despre tine: de unde ești, câți ani ai, înălțime și greutate!

Ovidiu: Numele meu este Ovidiu Voicu am 27 de ani și sunt din Curtea de Argeș.
Sunt un tip destul de scund, 173 cm, iar greutatea mea variază in jurul a 77-80 kg.

2. Îți mai aduci aminte când ai pășit pentru prima dată într-o sală de culturism? Ce te-a convins să începi acest stil de viață?

Ovidiu: 10.10.2007 Haha. Țin minte că am început cu 2 colegi de liceu cu un antrenament de brațe. Febra pe care am simțit-o următoarea săptămână a fost ceva extraterestru. Cu siguranță toți știu despre ce e vorba. M-am apucat de antrenamente din dorința de a pune câteva kg pentru ca eram foarte slab (50 kg).

La scurtă perioada după ce am început antrenamentele l-am cunoscut pe antrenorul și unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, Fernando Marin.

El este cel care mi-a hrănit dorința aceasta de a ma informa și a afla cât mai multe lucruri despre fitness și bodybuilding. Căutam articole în reviste, forumuri și mă duceam la el cu diverse subiecte pentru a le dezbate și a-mi îmbogăți cunoștințele.
Datorita lui am progresat destul de rapid, iar în septembrie 2010 am participat la primul concurs, ProNutrition Grand Prix, unde am și câștigat categoria juniori 70 kg.
Faptul că am câștigat primul loc la primul concurs m-a determinat să-mi doresc mai mult, urmând ca apoi să concurez la campionatul Musclemania Europe și mai departe Musclemania World în Las Vegas.

3. De ce MuscleMania? Care sunt principalele motive pentru care ai ales această federație?

Ovidiu: După ce am hotărât să concurez am început să mă interesez mai mult despre alți culturiști și am găsit niște poze cu Ulisses Jr. Când am auzit ca este și natural a devenit idolul meu! Îi copiam rutinele de pozare, îmi imaginam că într-o zi voi ajunge și eu sa concurez ca el pe acea scenă. La scurt timp după ce am câștigat categoria 70 kg juniori la PN Grand Prix m-a contactat președintele federației, Luis Zwick.
Este o federație cu ajutorul căreia mulți sportivi au ajuns să concureze international. Nu mulți știu că sportivi ca Flex Wheeler, Brandon Curry și-au început cariera aici.
Jay Cutler povestește în unul din interviurile lui cum a început el cariera în bodybuilding, cum l-a descoperit Luis și i-a făcut cunoștință cu Chris Aceto.

4. Cum arată dieta ta în acest moment? Îți măsori caloriile / macronutrienții?

Ovidiu: In off-season încerc să mențin o dietă curată (5-6 mese pe zi), sursele mele de proteină fiind pieptul de pui, de curcan, ouă, pește și ocazional vita, iar sursele de carbo orez și ovăz. Nu-mi calculez caloriile, încerc să am zilnic în jur de 250-300 g carbo și 200 g de proteina.

5. Ce ne poți spune despre antrenamentul tău? Cum arata programul tău de antrenament în acest moment? Dar în on-season?

Ovidiu: La antrenament încerc să scot maximul din ultima serie a fiecărui exercițiu, folosind diferite tehnici (dropset, time under tension). Singurul lucru care diferă de la on-season la off-season este durata și frecvența antrenamentului cardio.
Ma antrenez de 5 ori pe săptămână.
  • Luni: Coapse
  • Marți: Piept și umeri
  • Joi: Femurali și gambe
  • Vineri: Spate și abdomen
  • Sâmbătă: Brate

6. Care sunt, în opinia ta, cele mai importante lucruri când vine vorba de antrenament?

Ovidiu: După părerea mea cel mai important lucru este concentrarea asupra contracției musculare. Sa nu fi condus de ego sa muti zeci de kg dintr-un punct în altul.

7. Ce abordare ai când vine vorba de cardio?

Ovidiu: De obicei fac low intensity (20 min mers rapid pe înclinat), dar am descoperit și HIIT și pot spune că funcționează destul de bine.

8. Care sunt lucrurile pe care ți-ai fi dorit sa le știi atunci când te-ai apucat de culturism?

Ovidiu: Am avut norocul să-l cunosc pe prietenul meu la o luna după ce am început să mă antrenez și nu aș putea spune ca mi-aș fi dorit să știu mai multe lucruri, poate aș fi vrut să știu mai multe despre nutriție.

9. Ce suplimente folosești și consideri că sunt importante? 

Ovidiu: Cu suplimentele nu mă omor. Folosesc doar „de baza”: multivitamine, bcaa, whey și enzime digestive.

10. Ce sfat le-ai da tinerilor care ne urmăresc acum și își doresc să concureze într-o bună zi?

Ovidiu: După părerea mea foarte important este sa și vizualizeze fizicul pe care vor sa-l obțină și să îți seteze obiective. Să rămână motivați și să dea 110% de fiecare data când pășesc în sală. Sa fie constanți e vital.
Sa fie corecți cu alimentația. Să nu irosească efortul depus în sala mâncând junk.

11. Care sunt culturiștii pe care ii admiri și care te inspira?

Ovidiu: Ar fi o lista foarte lunga cu nume de culturiști :D. Consider că fiecare culturist are ceva deosebit și te inspira prin acel lucru.

12. Planuri pentru viitor?

Ovidiu: Sunt implicat în mai multe proiecte, cel mai mare fiind brandul meu de haine, SUPERCHARGED Wear, pe care l-am lansat în urma cu un an. Totul se mișcă foarte repede și sunt foarte entuziasmat de progresul lui și în viitorul apropiat intenționez să mergem cu toți sportivii la expoziții (FIBO, LA expo etc.)

13. Pe ce rețele de socializare ești activ? Unde te pot urmări cei interesați să afle mai multe despre tine?

Ovidiu: Mă puteți urmări pe instagram.com / ovimusclemania, facebook Ovidiu Voicu si Youtube inclusiv. Va mulțumesc pentru acest interviu și apreciez ca sunteți o sursa de inspirație pentru noi toți.

Lasă un răspuns!