1. Spune-ne mai multe despre tine: de unde ești, câți ani ai, înălțime și greutate!

Paul: Locuiesc în Târgu Mureș, am 26 de ani, 170 cm și 90 kg în off-season, 78 forma de concurs. Îmi place de mic sportul, am început prin a juca fotbal în curtea școlii după care am activat la un club sportiv unde am pus punct din cauza unei accidentări și a faptului că am început să practic în paralel fitness, o ramură care a început să îmi placă tot mai mult, fapt ce m-a determinat să aleg facultatea de sport, masterat în nutriție și o carieră în acest domeniu.


2. Îți mai aduci aminte când ai pășit pentru prima data într-o sală de culturism? Ce te-a convins să începi acest stil de viata?

Paul: Îmi aduc aminte perfect și nu cred că voi uita vreodată.  Înainte cu doua luni de a lua vacanța de vară în clasa a-10a. Era o sală veche. Am fost convins de rezultatele fratelui meu care în acel timp practica acest sport, îndemnurile unor colegi și punctul culminant a fost o dimineață în care doua colege de liceu mi-au spus „Paul, ești un băiat draguț, dar nu prea ai fund în pantaloni, trebuie să mergi la sală”! 😂

3. Ce te-a făcut să îți dorești să duci această pasiune la următorul nivel, urcând pe scenă?

Paul: Sincer nu am început cu acest gând, dar rezultatele perseverenței m-au îndemnat să continui în fiecare zi, după 3 ani și 6 luni și un progres de la 58 de kg, în prima zi de sală, la 70 kg, am început să folosesc suplimente alimentare, până atunci le vedeam precum substanțele interzise, aveam o părere negativă despre ele, dar m-au ajutat să depășesc pragul de 70 kg, prag cauzat mai mult de lipsa cunoștințelor, daca e sa privesc acum în urmă. La 75 kg și 170 cm arătam binișor, întâmplător am fost văzut la sală de Titi Cheteles, un antrenor și arbitru cu experiență mare, și am fost îndemnat să fac pasul, la scurt timp în Timișoara domnul Teodorescu a venit cu același sfat. Am câștigat încredere în mine și am început să caut nivelul sportivilor de vârsta mea și kg mele din țară la campionate, am văzut șansa în mine, am muncit din ce în ce mai mult și mi-am propus ca în următorul an sa fac pasul (2014). A apărut pe atunci categoria Men’s Physique și îmi plăcea că se baza foarte mult pe ideea de corp atletic, estetic …

4. Ce loc de munca ai, din ce iti asiguri sursa de venit?

Paul: Momentan lucrez ca antrenor personal, uneori 10-12 ore pe zi, nu sunt lacom, dar culturismul este un sport costisitor.

5. Cum arată programul tău de antrenament în acest moment? Dar în on-season? 

Paul: Foarte mult timp m-am antrenat de luni până vineri fără pauză (piept, spate, picioare, umeri, brațe), de puțin timp mă antrenez HIT, o zi da, una pauză (spate, deltoid posterior; piept, umeri; biceps, triceps, gambe; coapse.) și îmi place foarte mult, în zilele de pauză fac cardio.

6. Care sunt, in opinia ta, cele mai importante lucruri cand vine vorba de antrenament?

Paul: Implicarea 100% în antrenament, concentrare atât în timpul seriilor de lucru, cât și în pauză. O buna izolare și contracție bate orice greutate mai puțin controlată. Capacitatea de a duce cât mai multă tensiune, durere în grupa musculara pe care o lucrezi, găsirea unghiurilor și a mișcării eficiente, nu cred că exista un tipar pentru toată lumea, diferă în funcție de înălțime, lungimea segmentelor. Revin la pauze, cred că acolo este un aspect foarte important, cât de bine reușești să rămâi cu gândul la antrenament, să te pregătești psihic de ce urmează, le vad precum exersarea aruncării săgeții la dart înainte de aruncarea finală.

7. Ce abordare ai când vine vorba de cardio?

Paul: Dimineața pe stomacul gol 45 minute viteza 5, înclinație 5, dacă este nevoie fac și seara o sesiune de 45 de minute, iar dacă e necesar încă 10 minute de intervale, 30 cu 90. Depinde mult de forma mea și timpul rămas.

8. Care sunt lucrurile pe care ți-ai fi dorit sa le știi atunci când te-ai apucat de culturism?

Paul: În primul rând faptul că nu greutățile sunt importante, ci o mișcare corectă, și faptul că fără alimentație progresul este foarte lent sau deloc!

9. Ce suplimente folosești și consideri că sunt importante? 

Paul: Din cunoștințele mele, experiența și punctul meu de vedere aș spune în felul următor: concentratul proteic, vitamina C, omega 3, ZMA, pe urmă ciclizez creatina, complex de vitamine și minerale,  pre-workout, glutamină, BCAA.

10. Ce sfat le-ai da tinerilor care ne urmăresc acum și își doresc să concureze într-o bună zi?

Paul: În primul rând, să creadă în ei, să muncească foarte mult și să facă sacrificii, merita! În al doilea rând, să o facă când sunt pregătiți, sa ceară părerea unui cunoscător, să o facă pentru ei, nu pentru a demonstra cuiva ceva. Sa învețe o prezentare demnă de competiție, sa scoată o condiție pe măsură, fără aceste doua aspecte e lipsa de respect față de concurenți, juriu, spectatori și față de ei.
Mult succes le doresc!

11. Care sunt culturiștii pe care ii admiri și care te inspira? (atât din România, cât și din afara țării)

Paul: În țară sunt legendele: Nicu Giurgi, Petru Ciorbă, Uceanu, Ionică Moldovan.
Actual: culturism Dan Cristian (antrenorul meu), îmi place că și-a păstrat talia mică, estetic, proporționat și de la an la an progresează, îl văd cel mai complet. La Men’s Physique: Andrei Deiu, pentru progresul, forma și succesul lui în social media. 👏 Ștefan Florin Cosovanu pe partea de Muscle Model, un om de nota 10. Alina Popa pentru ceea ce a reușit pe plan international, sunt mulți care merită amintiți cu siguranță.

12. Care crezi ca sunt cele mai importante atuuri ale unui sportiv?

Paul: În primul rând să aibă la bază o motivație corectă, pură, nu una de sezon, sa fie disciplinat, perseverent, atent la analize, ambițios, dar nu în ultimul rând inteligent. Chiar dacă lumea consideră că sportivii stau mai puțin bine la ultimul aspect, se înșeală amarnic, nu poți ajunge la înalta performanță fără acea verigă.
P.S. Nu uitați de modestie și de unde ați plecat, succes!

13. Când ne putem aștepta să te vedem iar concurând?

Paul: Am concurat în 2017 în 3 țări, 2018 a fost dedicat progresului, iar în acest an voi concura din nou sper în Miami, UK și probabil Spania.

14. Planuri pentru viitor?

Paul: Pe plan sportiv cel mai mult mă interesează progresul de la an la an, o data cu el vin și restul. Să mă dezvolt mai mult pe partea de antrenamente online, să îmi cresc contul de Instagram și pagina de Facebook. O linie vestimentară și de accesorii în fitness, o sală de forță dacă tot vorbim de viitor mai apropiat sau îndepărtat cum o fi el. 😂

15. Pe ce rețele de socializare ești activ? Unde te pot urmări cei interesați să afle mai multe despre tine?

Paul: În ultima vreme cel mai mult pe Instagram: @PopPaulAlexandru92 și pe pagina de FB: Pop Paul Alexandru.
Vă mulțumesc pentru interviu, salut toți pasionații acestui sport, urmăritorii acestui profil și pe cei care și-au făcut timp sa citească acest interviu, sper ca v-a fost de folos!

Lasă un răspuns!