Zilele trecute am dat peste un articol interesant, ce analiza mai multe studii si tragea o concluzie cel putin interesanta: uleiul de Krill nu are beneficii majore pe termen lung, fata de banalul ulei de peste, mult mai ieftin si mai popular. [?]

Un lucru trebuie facut clar de la inceput: biodisponibilitatea uleiului de Krill este mai crescuta fata de cea a uleiului de peste, datorita legaturii de fosfolipide. Problema este ca majoritatea studiilor facute pe uleiul de Krill sunt de scurta durata si nu analizeaza si efectele reale, pe perioade lungi.

Un nou studiu de la Korea University in Seoul spulbera acest lucru, confirmand ca pe termen lung nu este nicio diferenta intre efectele suplimentelor cu Krill Oil si Fish Oil. Gasiti studiul aici: CLICK!

In acest studiu s-au folosit: Ulei de peste obisnuit (notat FO), ulei de Krill extras enzimatic (KO) si ulei de Krill extras folosind un solvent (CKO).

Dupa cum puteti vedea in graficul de mai sus, ambele tipuri de ulei de krill au avut rezultate superioare pe termen scurt. Insa cum se schimba aceste lucruri daca continuam studiul si analizam efectele pe termen lung? Pana la urma, cei mai multi dintre noi suntem interesati de imbunatatirea sanatatii pe termen lung.

Rezultatele le puteti observa in figura de mai sus. La finalul celei de-a doua saptamana a grupului studiat pe o perioada mai lunga de timp, uleiul de peste a reusit sa egaleze uleiul de krill. Acest studiu trage urmatoarea concluzie: „nu există în prezent nici o dovadă pentru o biodisponibilitate mai mare a KO vs. FO și trebuie efectuate studii mai atent controlate de om pentru a stabili eficacitatea lor relativă după administrarea cronică” (Salem & Kuratko 2014).

Nu putem da inca un verdict, trebuie facute mai multe studii pe oameni. Asta inseamna ca pana la aparitia unor astfel de studii care sa raspunda clar intrebarilor, nu este corect sa spui ca uleiul de peste este inferior celui de krill. Am observat ca de cele mai multe ori, cei care vor incerca sa va convinga de superioritatea sau inferioritatea unuia dintre produse au un interes personal, de cele mai multe ori de a va vinde un produs. Analizati singuri produsele, comparati preturile si decideti singuri ce produs sa cumparati, pentru ca pana la aparitia unor studii complete, nu exista o superioritate clara a unuia dintre produse.

Vrei sa ne sustii? Comanda articolele noastre vestimentare pentru a reprezenta familia! Romanian Aesthetics functioneaza prin sustinerea ta!

No Products Found

Lasă un răspuns!