Stiu ca va plac foarte mult discutiile pline de controverse (cui nu ii plac, nu?), asa ca astazi vom discuta daca merita sau nu sa facem pasul si sa trecem pe steroizi.
Primesc zilnic zeci de intrebari de la oameni care imi spun ca vor sa faca un ciclu ca sa ajunga intr-o forma frumoasa pana la vara, iar de acolo sa se mentina. Ma intreaba ce si cum ar trebui sa faca, iar de fiecare data le dau acelasi raspuns. Le spun mereu ca nu conteaza ce fac, pentru ca nu vor fi in stare sa castige niciun kg de muschi, iar daca o fac, nu vor fi oricum in stare sa-i pastreze. V-am facut curiosi? Voi explica totul pe parcursul acestui articol!

Povestea e mereu la fel: faci sala de ceva timp, dar schimbarile nu apar. Iti doresti sa grabesti putin procesul cu un ciclu, iar dupa sa te opresti si doar sa mentii masa musculara castigata. Chestia asta e total gresita si nu va functiona niciodata! DE CE? Pentru ca daca tu nu esti in stare, in momentul de fata, sa te atrenezi, sa mananci si sa te odihnesti asa cum trebuie, incat sa cresti in masa musculara, mai mult testosteron in corp nu te va ajuta. Da, steroizii grabesc refacerea, maresc sinteza proteica, intr-un cuvant cresti mai rapid si mai mult, grabesc acest proces, dar daca tu nu esti in stare sa cresti in mod normal, ce ar trebui sa grabeasca? E clar ca ai o problema la nivelul dietei, poate la nivelul antrenamentului, ori a odihnei. In fine, sa spunem ca totusi steroizii iti cresc si pofta de mancare si reusesti prin minune sa pui cateva kilograme de masa musculara. Cel mai probabil, cand vei iesi de pe ciclul de steroizi si vei intra in terapia post ciclu, pentru a-ti reporni productia proprie de testosteron, aceasta masa musculara se va pierde in proportie de 50%. Iar restul de 50% se va pierde in urmatoarele cateva saptamani. De ce? Pentru ca daca nu reuseai inainte de ciclu sa te antrenezi, alimentezi si odihnesti incat sa cresti in masa musculara, nu vei putea sa intretii cateva kg de muschi in plus. E logic, nu? Daca tu inainte tot ce faceai era sa intretii masa musculara pe care o aveai, folosind acelasi stil de viata nu vei avea cum sa intretii mai multi muschi. Corpul tau va vedea muschi aia in plus ca o risipa, caci este inteligent. Fie nu va putea sa ii hraneasca pentru a-i intretine, pentru ca nu ii dai destula mancare, fie va considera ca nu folosesti muschii aia, pentru ca nu te antrenezi pe masura, si va scapa de ceva inutil pentru el, ceva ce nu foloseste.

Multi oameni au impresia ca steroizii vor usura lucrurile pentru ei in acest sport…dar chestia asta pur si simplu nu este adevarata! Steroizii complica totul! De la dieta, care trebuie pusa la punct si este plina de restrictii, pana la antrenament si odihna, totul se complica enorm! Steroizii nu te vor transforma peste noapte in power puff!

In opinia mea, nu are rost sa faci pasul spre steroizi decat daca ai ajuns la limita naturala, la cantitatea maxima de muschi pe care sistemul tau hormonal o poate intretine. Daca poti ajunge singur, fara niciun „ajutor”, la cantitatea maxima de muschi pe care sistemul tau hormonal o poate intretine, e clar ca stii ce faci, ca alimentatia ta este pusa la punct, te antrenezi inteligent si te odihnesti pe masura. Iar limita naturala nu este deloc mica, asta ca un aviz celor ce au 70 de kg si cred ca daca nu mai cresc e pentru ca si-au atins limita…

Ne poti sustine achizitionand un produs de pe site-ul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here