Am considerat mereu ca e bine sa nu uitam de unde am pornit noi, ca sportivi, si de unde a pornit acest sport in Romania. Pentru asta, am decis sa vorbim cu Nicu Giurgi si sa il rugam sa ne raspunda mai multor intrebari pentru a vedea cum a fost/este sportul acesta din perspectiva sa. Astfel, pentru toti fanii domnului Giurgi, echipa Romanian Aesthetics i-a luat acest interviu:

 

Intrebare: Acum câți ani ați început culturismul ?
Raspuns: Am inceput culturismul la 1 decembrie 1978

Intrebare: Ce v-afăcut la vremea aceea sa alegeți acest sport ?
Raspuns: Am vazut o carte de culturism ce se gasea pe vremea aia si ca orice tanar  am dorit si eu  sa am muschi si sa arat mai bine decit alti prieteni si colegi !  Dar atunci, pe vremurile alea, in oráselul meu CAVNIC si in Maramures , nu stia nimeni de acest sport si nu era sala pentru asa ceva. A fost greu sa te desprinzi de prieteni si de alti tineri de varsta ta si sa faci culturism !!!!!
Nici sala, nici aparate, a fost greu de inceput !!!!
Am inceput sa-mi construiesc :- o bara cu discuri, o banca , un scripete si ceva gantere….  astea toate furate de la fier vechi si aranjat cu un strungar si un sudor sa ma ajute!
Dupa toate acestea am inceput, dar pe ascuns, ca ma vorbea lumea ca ridic fier si sunt cam tacanit !!
Asa am inceput: fara mancare( se primea de 3 ori pe an 1 kg de carne, dar nu tot timpul ajungeai la rand), mancam táietei in lapte , tocana de legume si ce se mai gasea, nici decum proteine , amino !!!!

 

Intrebare: Sunteți bucuros astăzi, la vârsta pe care o aveți, de deciziile dumneavoastră ?
Raspuns: Chiar daca am trecut prin greu pana am ajuns aici, nu cred ca daca as fi ales alta care in viata as fi ajuns mai bine ! La fel ca orice tanar care incepe un drum in viata sau un sport, mi-am dorit sa ajung cat mai sus posibil ! Dar nu am visat niciodata ca voi ajunge chiar asa departe! Multi sunt visatori si se vad mari si viitori campioni, eu nu am fost asa dar am dorit sa fiu cel mai bun. 10 ani la rand am castigat toate concursurile din Romania si mai mult de atat am facut spectacol pe scena ! Castigam la un concurs categoria, openul, cel mai frumos program de prezentare si castigam si la perechi ! Cu toate acestea am fost avertizat ca o sa fiu suspendat pentru ca ce fac eu pe scena nu este circ sau teatru. Eu voiam sa fiu mai deosebit decat altii si pozam pe muzica sincronizata ceea ce nu multi faceau pe vremea aia. La multe concursuri international am fost aplaudat, la scena deschisa in Romania se discuta sa ma suspende. Cand am primit invitatie la concursuri in strainatate m-a intrebat federatia de ce eu am primit invitatie, cine sunt eu ! Atunci m-am suparat tare si le-am trantit usa in nas si in cateva zile am fugit din tara!
Dar am facut bine deoarece am mers cu ceva mai departe, dar pana in Ungaria, unde aici am fost torturat si mai tare! Am reusit de aici sa merg usor mai departe si am facut o cariera destul de frumoasa! 286 concursuri locul 1, 87 de concursuri internationalel locul 1, de 6 ori campion European, locul 1 la cupa mondiala – campion mondial, locul 6 la Master MR OLYMPIA. Cu toate aceste performante am ajuns sa fiu invitat sa fac spectacol din culturism si demonstratii in : Ungaria , Austria, Romania, Germania, Slovacia, Cehia si Elvetia, printe toate astea sunt bine si am o situatie pe care putini culturisti din toata lumea o au ! Sa fi ajuns pana aici, nu cred ca si fi putut realize prin alta meserie sau sport !

Intrebare: Cum vedeți culturismul de astăzi ? Ce s-a schimbat la acest sport ? Dar la mentalitatea oamenilor, la standardele impuse ?
Raspuns: Culturismul de astazi, asa ca orice sport, a evoluat, iar culturistii sunt mai buni fata de acum 20-30 de ani. Este normal: metode noi, aparate ultra modern, tot felul de produse care ajuta la cresterea performantelor! In schimb, culturismul competitional a pierdut din popularizare. Acum 20-25 de ani la un concurs de culturism era sala plina de spectator, iar acum sunt numai sportivii si cu antrenorii, cativa spectator. Culturismul feminine incepe sa dispara! In trecut era mult mai greu sa fii culturist pentru ca nu aveai posibilitati de alimentatie si suplimente nu se gaseau, in schimb erau cativa culturisti buni la o categorie. Acum sunt multi, dar de aceeasi valoare. Este drept ca in trecut lumea avea o conceptie gresita despre culturism, ca cei care fac sunt ipotenti, ca o sa se intinda pielea si o sa le atarne muschii, dar asta mai cred si acum multi ! Asa ca daca vreti sa aratati bine, tot exercitii de culturism trebuie sa faceti, nu va lasati intimidate de cei burtosi!

Intrebare: Cum ați descrie culturismul de pe vremea dumneavoastră ? Ce este diferit fata de cel de astăzi ?
Raspuns: Culturismul de acum 30-40 ani era cu adevarat mai la inceput si ramas in urma fata de zilele de azi din toate punctele de vedere : -nu existau sali de culturism cu aparate , se facea antrenament in sali de haltere, cu o bará , eventual ceva gantere si bara de tractiuni. Atunci erau cativa culturist, 5-6-7 la o categorie, nu se stia de definitie, se stia mai mult de masá musculará, si concursurile erau pe categorie de inaltime. Acum in zilele de azi un culturist trebuie sa aiba genetica perfecta, simetrie, masa si definire. Da, este mult mai avansat si normal mai greu -culturismul s-a modernizat atat pe plan competitional, cat si prin conditiile ce se gasesc azi, sali ultra moderne, aparate speciale. Normal este o afacere mare, salile de culturism, produsele ce se folosesc, reviste de specialitate… toate ce se folosesc in culturism sunt o adevarata industrie, fata de trecut cand nu existau nici 10-20 % din toate astea! In schimb curiozitatea si interesul publicului din ziua de azi s-a pierdut foarte mult in special la competitiile de culturism, cu toate ca in trecut erau putini oameni care practicau culturismul si in special exercitiile de culturism fata de acum cand milioane de oameni practica si fac exercitiile de culturism!

Intrebare: In prezent va mai antrenați?
Raspuns: Fac antrenament si acum, normal ca este intrat in sange , daca nu fac e ceva anormal, ma antrenez tot asa ca inainte dar nu mai folosesc greutati mari si in special nu pot face picioare cu greutati caci am hernie de disc si din aceasta cauza nu mai pot sa concurez!
Adevarul e ca fac antrenament dar nu si culturism! Mananc de 1-2 ori pe zi, tot mereu cu probleme, afaceri si seara pe la 5-6 mananc de amiaza, asa ar trebui sa mananc din 3 in 3 ore! Asa ca fac antrenament sa arat binisor dar nu mai sunt culturist!
Dar sunt binisor si acuma nu va faceti probleme, am 93 kg, 50 cm la brat, dar nu mai sunt asa definit cum eram inainte! Daca m-as pune serios in 2-3 luni as putea concura la concursuri mari, dar spatele ma supara si ma retine!
Pentru toti admiratorii si prietenii mei o sa fac in scurt timp cateva poze. Sa nu va descurajez chiar daca am 55 ani,  nu cred ca mai sunt  multi in lume care arata asa sau mai bine la o asa varsta, curati si sa nu foloseasca nimic!

Intrebare: Ce sfat le ați da tuturor celor ce ne urmaresc și vor sa calce pe urmele dumneavoastră ?
Raspuns: Va doresc tuturor celor care practicati acest sport sa ajungeti cat se poate de sus!  Nu toti puteti sa fiti campioni, dar oricine poate sa castige de pe urma acestui sport!
Sa ajunga cat mai multi culturisti romani pana unde am fost eu si chiar mai sus. Nu este destul sa ai 55 cm in brat si sa spui ca esti cel mai bun culurist din Romania, rezultatele vorbesc.
Mult success tuturor care pornesc pe aceasta cale!
Cu stima si respect, Nicolae Giurgi! 

Ne poti sustine achizitionand un produs de pe site-ul nostru.

No Products Found

Lasă un răspuns!