Ne continuam misiunea de a promova culturistii din Romania. De data aceasta stam de vorba cu Pitian Paul, pentru a afla mai multe despre acesta:

1. Salut, Paul! Spune-ne mai multe despre tine, pentru cei care aud prima data numele tau! 

Paul: Va salut! Sunt din Gura Humorului, Suceava, dar din 2015 m-am mutat in Constanta, deoarece sunt cadru militar si aici am ales repartitia din scoala. Am 23 de ani, pana acum am concurat la juniori, unde am iesit campion national la categoria 80 kg in 2015, apoi am urcat in categorie undeva sub 90 kg. Anul acesta e ultimul an in care voi concura la juniori, dar voi intra si la seniori -95kg la Semtex Grand Prix, respectiv juniori si Classic Phisique la EVLS Prague Showdown!

2. Cum arata o programul tau de antrenament?

Paul: Antrenamentul il fac in funcite de munca, adica lucrez in ture si am o zi pauza si 3 zile antrenament. Ca rutina in mare parte grupez pieptul cu bicepsul, spate cu triceps,  umeri cu trapez, iar in ultima zi picioare dupa care repet. Incepand din 2017 cardio este nelipsit in orice perioada a anului sunt, incerc sa mentin un procent cat mai mic de grasime corporala.

3. Ce ne poti spune despre dieta? Ce tip de abordare folosesti?

Paul: De cand am inceput sa concurez am mers pe dieta low carb, low fat, high protein in pregatirea pentru concurs. In off-season incerc sa mananc cat mai curat in timpul saptamanii si in weekend imi fac de cap! 😀

4. Cand vine vorba despre antrenament, consideri ca greutatea folosita este mai importanta decat executia controlata? Ce tip de tehnici si abordari folosesti in antrenamentul tau?

Paul: In 2009, cand am intrat prima data in sala de forta, aveam de gand sa mut muntii ca orice pustan, insa din 2015, cand am inceput sa concurez, mi-am schimbat modul de antrenament. Greutatea este importanta, bineinteles, dar in masura in care o poti controla, la antrenament urmaresc sa am 1-2 serii cu greutate mare, dar controlata. Antrenamentul din offseason, fata de cel din pregatire, nu e foarte diferit in afara faptului ca in pregatire introduc superserii, dropseturi, serii gigant.

5. Ce ne poti spune despre motivatia ta? De unde vine aceasta?

Paul: Cand am intrat prima data in sala de forta nu aveam niciun gand de a participa , dupa practicarea atletismului si skandenberg-ului unde am iesit campion national, fiind indrumat de un prieten, am decis sa concurez la culturism. Motivatia mea cea mai mare e autodepasirea, desigur fiecare dintre noi avem idoli, dar consider ca in acest sport automotivatia e cea mai importanta. Este un sport de andurnata si longevitate asa ca: The longer, the better!

6. Ce lucruri ti-ai fi dorit sa stii atunci cand ai intrat pentru primadata in sala? Care sunt principalele mituri de care te-ai lovit?

Paul: Mi-ar fi placut sa stiu cum sa mananc, cum sa ma antrenez cu cap, cum sa folosesc suplimentele, toate astea le-am aflat dupa 2-3 ani de antrenamente. Dar nu consider ca este timp pierdut, am reusit sa imi construiesc o baza, ceea ce multi nu inteleg in ziua de azi, dar aici intram in alt subiect.

7. Pe ce retele de socializare te pot urmari cei interesati?

Paul: Ma puteti urmari pe pagina de facebook Pitian Paul si pe instagram @paulpitian! Va multumesc si spor la treaba, faceti un lucru minunat!

Lasă un răspuns!