1. Spune-ne mai multe despre tine: de unde ești, câți ani ai, înălțime și greutate!

Stelian Brozban: Salutari, fam! Sunt născut în Oradea, dar locuiesc în București, am 29 ani, 1.82 m înălțime și 95 kg.


2. Ce te-a convins sa începi acest stil de viata?

Stelian Brozban: Îmi aduc aminte perfect primul meu contact cu sala de fitness, de fapt sala de fiare la momentul acela, dar care m-a cucerit din prima. Aveam 16 ani când am început să merg la sală, alături de un coleg, care mergea deja de câteva luni și începeau să se vadă primele rezultate.

3. Care este motivația ta? Ce te-a motivat atunci când ai început și ce te motivează acum?

Stelian Brozban: Pe atunci a fost euforia de a face ceva nou, eu practicând fotbal 8 ani înainte. Îmi plăcea felul în care mi se modifica corpul, deși pe atunci nu știam mai nimic legat de alimentație și antrenamente. Aveam noroc dacă mai smulgeam câte o informație de la cei mai vechi din sala. În ziua de astăzi informația este la scară largă, iar cei începători pot aprofunda încă de la început din tainele culturismului. Acum sunt motivat de febra pregătirilor, de a fi cel mai bun și de a avea un fizic cât de perfect, în limita geneticului meu.


4. Poți trăi în România din bodybuilding și personal training? 

Stelian Brozban: În România mai greu pot spune că se poate trăi din bodybuilding și imagine deoarece sistemul este unul extrem de slab. Din personal training se poate trăi bine, atâta timp cât ai niște cunoștințe vaste în materie de nutriție, biomecanica, antrenamente și anatomie, dacă muncești mult și știi să te promovezi corespunzător. Referitor la costurile necesare pentru o pregătire de concurs, acestea variază între 3000 și 10 000 euro depinzând foarte multe de costurile medicației. Ultima mea pregătire de concurs a costat 5000 euro, bani cu care am venit de acasă, însă pe care am făcut-o din pura pasiune.

5. Ce ne poți spune despre antrenamentul tău?

Stelian Brozban: Splitul meu de antrenament este acum push-pull-legs, în care mă regăsesc foarte bine și mi se potrivește de minune. În on-season antrenamentele nu diferă foarte mult, mai adaug superseturi, dropseturi, adaug cardio, lucrez mai mult abdomenul. Ultima perioada înainte de concurs este diferită și anume procesul de decoglicocenizare.

6. Care sunt, în opinia ta, cele mai importante lucruri când vine vorba
de antrenament?

Stelian Brozban: Când vine vorba de antrenament trebuie sa fim 100% focus fizic si mental, odihniti, alimentati corespunzator, sa facem corect exercitiile, si sa avem un plan bine pus la punct pentru a face performanta.

7. Ce abordare ai când vine vorba de cardio?

Stelian Brozban: Când vine vorba de cardio aleg să fac Low-Intensity, crescând progresiv numărul de minute săptămânal, pentru a încerca să nu afectez pe cât posibil masa musculară și să ard doar țesut adipos. Uneori mai fac și niște intervale, când este cazul.


8. Care sunt lucrurile pe care ți-ai fi dorit să le știi atunci când te-ai apucat de culturism?

Stelian Brozban: As fi dorit să fiu informat mult mai bine cu privire la nutriție, să fi știut cum să aleg suplimentele și doar atunci când este cazul, să cunosc mult mai bine tainele antrenamentelor.

9. Ce suplimente folosești și consideri că sunt importante? 

Stelian Brozban: Consider că este importantă o proteină whey dacă nu reușim să ne atingem numărul de proteine per kg corp conform obiectivului, glutamina pentru o mai bună refacere, creatina creapure pentru o forță și pompare mai buna, omega 3 ca sursă de grăsimi sănătoase și pentru sănătatea sistemului cardiovascular, amino bcaa, un complex de vitamine și minerale, un preworkout standard ori un mix de bcaa, glutamina, citrulina, aakg, taurina, creatina, atunci când simți nevoia unui antrenament mai exploziv.

10. Ce sfat le-ai da tinerilor care ne urmăresc acum și își doresc să concureze într-o buna zi?

Stelian Brozban: Îi sfătuiesc să o facă, sau măcar să încerce, astfel își vor duce corpul la un alt nivel și vor vedea exact ce potențial genetic au, însă să se gândească bine dacă vor să facă acest pas, pentru ca odata ce intri în horă e greu să ieși . Trebuie sa aibă disciplină, putere de muncă și bineînțeles bani prin care să își ducă pregătirile cu succes.

11. Care sunt culturiștii pe care ii admiri și care te inspira? 

Stelian Brozban: Din afară îmi place mult Phill Heath, Chris Bumstead sau Regan Grimes. În România nu pot spune că am preferați, însă îl admir pe Dan Cristian, Remus Heredeu (primul antrenor și sportiv care m-a influențat în lumea competițională, și pe colegul meu Alex Albulescu.


12. Planuri pentru viitor?

Stelian Brozban: Am planuri mari în viitorul apropiat, niște proiecte senzaționale de imagine și bussiness, care ulterior mă vor ajuta să concurez și să îmi duc pregătirile la un alt nivel. Consider că fiecare sportiv trebuie să se axeze mult și pe partea aceasta pentru a avea un viitor frumos în acest sport. Atunci când ai liniște, confort financiar și muncești mult pentru idealul tău, visele chiar devin realitate.

13. Unde te pot urmări cei interesați să afle mai multe despre tine?

Stelian Brozban: Sunt foarte activ pe instagram în momentul de față, urmează și vloguri pe youtube, pe facebook însa am redus drastic activitatea. Așadar vă aștept pe:

  1. www.instagram.com/stelybro
  2. www.facebook.com/stelianbrozban
  3. www.youtu.be/oiz00STawac

Lasă un răspuns!