Testosteronul propionat este cel mai scurt ester al testosteronului sintetic, avand actiune rapida. Acest compus injectabil are un ritm mai lent de eliberare fata de testosteronul neesterificat, insa mult mai rapid fata de toate celelalte forme ale testosteronului esterificat. Acesta a fost sintetizat pentru prima data in anul 1935, la scurt timp aparand pe piata si primul produs ce continea esterul de propionat al testosteronului, fiind comercializat sub numele de brand Testoviron, care ramane si in ziua de azi o alegere populara in randul utilizatorilor.

    Cand a fost pentru prima data sintetizat testosteronul, acesta era in forma sa pura, neesterificata. Avantajul acestui compus statea in faptul ca este un compus cu actiune foarte rapida, nivelele steroidului atingand cote maxime la scurt timp dupa administrare. Totusi, tocmai acesta era si dezavantajul testosteronului neesterificat, necesitand o administrare foarte frecventa. In acest sens, pentru a rezolva problema, testosteronului i s-a atasat esterul de propionat, fiind un ester scurt. Odata ce testosteronul propionat ajunge in sange, enzimele din corp lucreaza pentru a rupe legatura dintre esterul de propionat si testosteron, in final acestea eliminand cu totul propionatul, ceea ce ramane fiind testosteronul pur, neesterificat, care este liber sa isi faca treaba in organism. Daca durata de injumatatire a testosteronului neesterificat este de 2-4 ore, cand atasam esterul de propionat compusului, durata de injumatatire se poate prelungi pana la 4 zile si jumatate.

  Testosteronul propionat ar trebui injectat in fiecare zi, pentru ca nivelele din sange sa nu fluctueze prea mult, ori macar o data la 2 zile. Frecventa injectarii acestui steroid constituie principalul dezavantaj si motivul pentru care multi oameni sunt speriati de utilizarea sa, alegand alte forme ale testosteronului, cum este testosteronul entanat sau cipionat, ce permit o administrare mai rara.

  Testesteronul are rolul de a promova retentia de azot in muschi. Cu cat muschiul are mai mult azot, cu atat mai multa proteina poate fi sintetizata in muschi. Pe de alta parte, testosteronul creste si nivelele factorului de crestere insulinic 1 (IGF-1), al carui rol este de a coordona cresterea si metabolismul corpului. El creste, de altfel, sinteza proteica si inmulteste numarul de celule rosii, avand si rolul de a inhiba hormonii glucocorticoizi.

No Products Found

  Intrucat testosteronul este hormonul in raport cu care sunt definiti toti ceilalti steroizi anabolizanti, acesta are un raport anabolic de 100% si unul androgenic de 100%.

   La ce este folosit Testosteronul Propionat!?
  Testosteronul propionat este folosit in medicina in tratamentul recuperator, in tratarea deficientei androgene la barbati, andropauza sau hypogonadism, tratarea disfunctiilor sexuale, a menopauzei, a endometriozei, ori a disfunctiilor uterine cronice sangerande (menoragie). 
Pe de alta parte, acesta este folosit si de atleti in sporturile de performanta, pentru a creste capacitatile atletice, masa musculara si capacitatea de refacere a organismului in urma efortului.

  Cea mai comuna folosire a testosteronului propionat este in cazul celor ce sufera de o productie naturala scazuta de testosteron. Nivelele scazute la barbati ale testosteronului in sange sunt asociate cu pierderea libido-ului, disfunctii erectile, pierderea de forta, putere si masa musculara, o crestere a grasimii corporale, pierderea claritatii mentale si a capacitatii de concentrare, letargie, insomnie, depresiune, nivele scazute de energie si, nu in ultimul rand, un sistem imunitar mult slabit. Daca suferiti de aceste simptome, va recomandam sa consultati cat mai repede un medic endocrinolog, care va efectua cercetarile necesare si va va spune daca este cazul sa fiti pusi pe o terapie de substitutie cu testosteron sau nu.

   Efectele pozitive ale utilizarii Testosteronului Propionat:
  In cazul in care suferiti de simptomele enumerate mai sus ale unui nivel scazut al testosteronului in sange, inceperea utilizarii testosteronului propionat inseamna sfarsitul acestor probleme pentru voi. Pe de alta parte, acesta creste rezistenta la efort, forta si timpul necesar recuperarii in urma efortului, ajutand la cresterea in masa musculara si la pierderea de grasime corporala. 
Alte efecte pozitive ale administrarii testosteronului propionat sunt: cresterea sintezei de colagen si continut mineral osos, sporirea stimei de sine, cresterea nivelurilor de IGF-1 si MFG, cresterea hemoglobinei si actiunea anti-catabolica asupra tesuturilor musculare.

   Efectele negative ale utilizarii Testosteronului Propionat:
  Este cazul sa spunem inca de la inceput ca efectele negative ale utilizarii testosteronului propionat exista, insa sunt foarte bine tolerate de catre corp. Pentru pacientii ce sufera de o productie naturala de testosteron mult prea mica, utilizarea testosteronului propionat nu ar trebui sa aduca prea multe efecte negative, intrucat tot ceea ce faceti este sa ii dati corpului ceea ce nu poate produce singur, insa are mare nevoie pentru a functiona normal. In cazul atletilor, ce folosesc doze mult mai mari decat cele folosite de pacientii amintiti mai sus, efectele negative pot aparea si pot reprezenta o problema pentru unii dintre ei. Efectele negative sunt de mai multe feluri:

[1] Efecte negative de natura estrogenica:
Acestea stau in capacitatea testosteronului de a se converti in estrogen in corp, proces ce poarta numele de aromatizare, avand loc sub influenta unei enzime numite enzima de aromataza. Nivelele prea mari ale estrogenului pot duce la ginecomastie sau o retentie de apa in exces, ce duce in final la o tensiune arteriala crescuta. Efectele estrogenice sunt, totusi, destul de usor de controlat, daca folosim medicamente anti estrogenice, ce pot fi modulatori selectivi ai receptorilor de estrogen (exemplu: Nolvadex, cunoscut si ca tamoxifen), ori inhibitori de aromataza (exemplu: Arimidex).

[2] Efecte negative de natura androgenica:
Fiind un steroid potent androgenic, efectele negative de natura androgenica pot aparea la cei predispusi si includ aparitia acneei, caderea parului(mai ales pentru cei predispusi la calvitie), ingrosarea vocii, piele uleioasa si cresterea excesiva a parului pe corp. La unii oameni poate aparea si agresivitatea, cu toate ca nu este populara in randul utilizatorilor acestui steroid, intrucat este, pana la urma, hormonul pe care corpul il produce natural in doze destul de mari, la oamenii normali. Dozele foarte mari pot aduce, totusi, nivele crescute ale agresivitatii, mai ales daca il combinam cu alti steroizi puternic androgenici.

[3] Efecte negative asupra sistemului cardiovascular:
Testosteronul propionat poate scadea nivelele colesterolului pozitiv (HDL) cu pana la 20% in cazul folosirii unor doze mari. Dozele prescrise de medicii endocronologi pentru tratarea diverselor probleme sunt, in orice caz, destul de scazute si nu ar trebui sa aduca efecte negative asupra sistemului cardiovascular, insa acestea pot aparea in randul sportivilor de performanta, care folosesc doze mult mai ridicate.

[4] Efecte negative asupra productiei naturale de testosteron:
Folosirea testosteronului propionat, chiar si in doze mici, va aduce odata cu sine diminuarea productiei naturale de testosteron a organismului. Acesta nu este neaparat un lucru rau, corpul pur si simplu inceteaza sa mai produca testosteron, in conditiile in care voi ii administrati in mod exogen ceea ce ar trebui sa produca singur. Corpul nostru este foarte inteligent, daca simte ca nu este nevoie sa faca ceva, nu o va face. Pentru cei dintre voi care sufera de o productie naturala scazuta de testosteron aceasta nu ar trebui sa fie o problema, intrucat corpul vostru nu putea produce singur testosteronul de care are nevoie, incetarea productiei nefiind o problema, intrucat tratamentul cu testosteron este, de cele mai multe ori, pe viata, pentru cei care sufera de aceste probleme.
In cazul sportivilor de performanta, daca se doreste reinceperea productiei proprii de testosteron, trebuie sa urmam o terapie post ciclu, care sa contina medicamentele necesare, in general fiind vorba de clomid si tamoxifen(pentru un ciclu de testosteron propionat). Acestea pot oricum sa varieze daca adaugam si alti steroizi la acest ciclu. Este bine sa mentionam ca incetarea productiei naturale de testosteron va duce la o micsorare a marimii testiculelor.

[5] Toxicitatea asupra ficatului:
Testosteronul propionat nu este hepatotoxic, acesta nu va pune stres asupra ficatului.

   Administrarea testosteronului propionat:
   In cazul pacientilor cu nivele scazute de testosteron, se administreare 25-50 de mg de 2-3 ori pe saptamana.
In cazul atletilor de performanta, se folosesc doze de peste 50-100 mg zilnic.
Testosteronul propionat poate fi folosit alaturi de orice alt steroid, cei mai multi utilizatori alegand sa il combine cu masteron, trenbolon sau winstrol.

   Unde se injecteaza testosteronul propionat!?
   Acesta poate fi injectat in orice grupa musculara. Pentru cei care administreaza doze mult prea mari la o singura injectie(peste 2 ml), se va cauta injectarea intr-o grupa mai mare. Cei mai multi oameni aleg sa injecteze testosteronul propionat in muschii fesieri, in cvadriceps, umeri, ori chiar triceps.

DISCLAIMER: Romanian Aesthetics nu comercializeaza, recomanda sau incurajeaza folosirea steroizilor, intrucat acestia sunt ilegali in Romania si pot avea efecte adverse extrem de grave. Informatiile de pe site-ul nostru au caracter strict educational si nu trebuie folosite pentru a trata o problema medicala! Nu ne asumam raspunderea pentru orice problema de sanatate aparuta in cazul folosirii ilegale a substantelor dopante!

No Products Found

Lasă un răspuns!