Știm cât de greu poate fi să construiești un abdomen „de revistă”, așa că venim în ajutorul vostru cu un top 30 tipuri plank-uri, exercitii ce vă vor ajuta să va întăriți nu doar abdomenul, ci intreg core-ul. Partea cea mai frumoasa la aceste exerciții este că le puteti face chiar acasă, nu este nevoie sa mergeți la sală, astfel ca le puteti încorpora oricând doriți în timpul săptămânii, de oricat de multe ori vreți.
#1 PLANK-UL CLASIC (pe coate)

Acesta este plank-ul clasic, normal, de la el pornind toate celelalte variatii.
Asigurati-va ca va pastrati capul intr-o pozitie neutra, privind inainte.
Umerii trebuie sa fie deasupra coatelor, ori putin mai in fata.
Respirati, incordati-va si incercati sa mentineti aceasta pozitie pentru cat mai mult timp.
#2 PLANK-UL IN PARTEA SUPERIOARA A FLOTARII


Dupa cum sugereaza si numele, aceasta variatie de plank se face din pozitia de flotare, palmele fiind situate fix sub umeri.

#3 PLANK-UL PE O PARTE

O variatie a plank-ului clasic foarte buna pentru dezvoltarea unui echilibru al muschilor core-ului. Tineti cotul sub umar, in linie dreapta, iar soldurile cat mai sus. Mentineti pozitia pentru cat mai mult timp. Cand terminati, rotiti-va si repetati exercitiul si pentru cealalta parte.
#4 PLANK JACKS

Incepeti in pozitia clasica de plank, dupa care sariti si departati picioarele putin cate putin, pana va obisnuiti, nu este nevoie sa incercati de prima data sa le departati foarte mult. Cel mai bine ar fi ca distanta dintre picioare sa fie putin mai mare ca cea dintre umeri.
#5 SPIDERMAN PLANK

Un exercitiu foarte bun si distractiv. Incepeti din pozitia de plank in partea superioara a flotarii(exercitiul #2). Piciorul stang ramane pe loc, in timp ce genunchiul drept incepe sa se aproprie de cotul drept. In timpul miscarii uitati-va spre genunchi pentru a amplifica contractia. Reveniti in pozitia initiala si repetati miscarea si pentru partea stanga.
#6 PLANK-UL CU URCARE SI COBORÂRE.

Acest tip de plank mai este cunoscut si ca Plank-ul “Hell Raisers”. Pe cat de interesant pare numele, pe atat este de simplu de explicat. Aceasta variatie de plank nu este altceva decat o combinare intre plank-ul clasic(exercitiul #1) si plank-ul in partea superioara a flotarii(exercitiul #2). Simplu, nu? 🙂
#7 PLANK-UL PE O PARTE CU ATINGEREA DEGETELOR DE LA PICIOARE.

Din pozitia de plank pe o parte (exercitiul #3) incepeti prin a ridica piciorul, apropiindu-l de mana. Ideal ar fi sa puteti sa va atingeti varful degetelor de la picioare, dar nu este nicio problema daca nu aveti flexibilitatea necesara, in timp, cu mult exercitiul, o sa reusiti. Incepeti cu o miscare care va este usoara si incercati sa progresati pe parcurs.
#8 PLANK-UL PE O PARTE CU ATINGEREA GENUNCHIULUI DE COT.

Acest exercitiu se aseamana foarte mult cu cel precedent, practic este acelasi lucru, doar ca acum incercati sa atingeti genunchiul cu cotul.
#9 PLANK-UL IN STILUL MISIUNE IMPOSIBILA.

Daca ati urmarit cu placere Misiune Imposibila, probabil sunteti obisnuiti cu aceasta miscare celebra pe care o facea Tom Cruise in filmul mai sus mentionat. Surprinzator sau nu, este un exercitiu foarte bun pentru muschii core-ului! Cine stie, poate voi o sa fiti urmatorul Tom Cruise!:)
#10 PLANK-UL IN MERS.

 

Ultima variatie de plank din aceasta lista este plank-ul din mers. Incepeti din pozitia de plank in partea superioara a flotarii(exercitiul #2) si „pasiti”, miscand fiecare mana, pe rand. Probabil ca multi va ganditi ca nu aveti loc sa faceti acest exercitiu acasa, dar chiar nu necesita atat de mult spatiu. Este destul sa va miscati o data in dreapta, iar apoi in stanga, si sa repetati de cat mai multe ori, in functie de voi si de cat de mult rezistati. 🙂

Ne poti sustine achizitionand un produs de pe site-ul nostru.

No Products Found

Lasă un răspuns!